Tjänster

Dig Assist

Dig Assist-maskinstyrningssystem från Volvo maximerar din maskins produktivitet och levererar hög grävningsnoggrannhet på en bråkdel av tiden.

Enastående grävningsprecision

Förenkla ditt arbetsliv med Dig Assist maskinstyrningssystem för grävmaskiner från Volvo Construction Equipment. Genom Volvo Co-Pilot-surfplattan i hytten och integrerade sensorer, tillsammans med den senaste positionstekniken (GNSS), levererar Dig Assist enastående noggrannhet på en bråkdel av den normala tidsåtgången med konventionella metoder. Dig Assists intuitiva intelligens är tekniskt sofistikerad och är särskilt skicklig vid markplanering, ledningsschakter, släntning, eller för att skapa komplexa, flerdimensionella markprofiler, vilket maximerar maskinens produktivitet.

Med allt samlat på ett ställe kan du ta hjälp av enkla funktioner och lätt skapa komplexa konturer direkt från förarhytten. Volvos Active Control, 2D och In-Field Design finns inbyggt i Dig Assist-styrsystemet med möjlighet att uppgradera och lägga till 3D.

Volvo Co-Pilot, den toppmoderna pekskärmsplattan (som driver alla Volvo Assist-plattformar) använder inbyggd maskindata och högprecisionssensorer för att hjälpa dig att utföra uppgifterna enklare och snabbare. Användningen är enkel och intuitiv, liksom 3G-kompatibel, och du kan ställa in och bevaka projekt på bara några få tryck genom att välja önskade jobbparametrar.


Funktioner

Volvo Active Control

Gör din arbetsdag enklare med Volvo Active Control. Med automatiska bom- och skoprörelser blir din grävning mer effektiv och mer exakt, med mindre ansträngning. Ställ bara in lutningen, tryck på knappen och få jobbet gjort – allt styrs med en enda spak.

Volvo Active Control är en steer-by-wire-lösning som kombineras med Volvos nya elektrohydrauliska reglersystem samt Volvo Co-Pilot. Volvo Active Control är kopplad till Volvo Co-Pilot, vilket gör det enkelt att programmera de former som du vill gräva, och du kan till och med ändra styrmönstret inifrån hytten.


Precisionsgrävning varje gång

Fördubblar din produktivitet

  • 45 % snabbare än konventionell planering.
  • Ingen ytterligare personal behövs för att utföra mätningar, vilket minskar kostnaderna.

Dubbel noggrannhet
Öka noggrannheten genom att göra rätt från början.

Ökad säkerhet
Aktivera virtuella staket när du arbetar i trånga miljöer så behöver ingen stå vid sidan och kontrollera planheten.

2D

Använd realtidsdata för att tydligt se när måldjup för djup/släntlutning har uppnåtts. 2D hjälper dig att uppnå bättre noggrannhet, snabbare genomförande och mindre under-/övergrävning. Det finns inget behov av att manuellt kontrollera lutningar eller höjder för optimal säkerhet. 2D hjälper förare på alla nivåer att uppnå högre produktivitet.

In-Field Design

Med hjälp av GNSS- och RTK-navigeringsteknik kan du få centimeternoggrannhet i schaktapplikationer. Använda applikationen för ledningsschakter och mer komplicerade former i tre dimensioner som enkelt kan definieras på Volvo Co-Pilot-surfplattan. Spara tid genom att eliminera behovet av mättekniker som sätter ut objektet.

3D

Med den valfria funktionen 3D kan du komma åt uppskattade applikationer för mark- och grundarbeten från branschledande leverantörer av 3D-lösningar. Med hjälp av importerade konstruktionsprofiler från externa källor (exempelvis konstruktionsritningar) är 3D perfekt för komplexa eller större infrastrukturprojekt.

On-board Weighing

Slipp gissningar genom att få insikter i realtid om skopans last med tillvalet vågystem (OBW). För optimal lastning ställer du bara in gränsvärden per lastbils-/ dumpertyp. Systemet räknar alla lastade skopor i en fördefinierad lastningszon, och det totalta antalet ton som har flyttats (per skift eller dag) registreras också.