blog_post

​Från digitalt nyhetsrum till Swecon-TV

12 dec 2014

Det är inte bara via ett besök i Swecons nyhetsrum på sajten Mynewsdesk, som man får senaste nytt om Swecon och Volvo Construction Equipment. Swecon har nu rullat ut en butiks-TV lösning som kopplar ihop det virtuella nyhetsrummet med det fysiska kundmötet på sina anläggningar.

Via ett så kallat RSS-flöde, som plockar upp de pressmeddelanden, nyheter och blogginlägg som publicerats i Mynewsdesk, så skickas nyheter ut via internetlänk till lokala mediespelare på Swecons anläggningar över hela landet. På så sätt kan besökare, kunder och anställda som anländer till butikerna få senaste nytt via Swecons butiks-TV.

- Det är ett effektivt och enkelt sätt att återanvända nyhetsinslag från vårt digitala nyhetsrum och få ut det på våra anläggningar på bara några minuter. Nu når vi även kunderna med färska nyheter vid det fysiska besöket på våra anläggningar, säger Fredrik Rigö, ansvarig för marknadskommunikation hos Swecon.

Samtidigt som Mynewsdesks flöde av nyheter från Swecon visas på monitorerna, så varvas även olika annonser, kampanjer med intressanta reportage. Systemet är upplagt så att kunden på cirka 10-15 minuter ska kunna ta till sig aktuella nyheter och erbjudanden som gör maskinägandet ännu lönsammare hos sin Volvoåterförsäljare Swecon. 


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462