blog_post

STCC Volvo Race i Skövde – nyhet säsongen 2015

28 nov. 2014

Nu är det klart att nästa års premiär av STCC och RallyX körs på en helt nyanlagd racerbana på Skövde Flygplats den 8-9 maj. Det nya racet i kalendern kommer att heta STCC Volvo Race. STCC kommer att använda samma mobila lösning som tidigare har använts på Solvalla och i Östersund för att bygga upp en temporär racerbana.

Evenemanget genomförs i samarbete med Skövde kommun, Sport & Evenemang och STCC. Huvudsponsorer för tävlingen blir Skövde kommun tillsammans med  Volvobolagen i Skövde, Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production Skövde, samt Bilia Skaraborg.

– Det känns väldigt roligt att få köra  premiären i Skövde, säger Jonas Lundin, VD för STCC.
Skaraborg med omnejd har blivit en stark region inom motorsporten med förare som Andreas Wernersson och Erik Jonsson i STCC och många andra bra förare i våra supportklasser. Vi ser  också fram emot ett spännande och givande samarbete mellan alla involverade  parter i detta projekt.

Volvo  huvudsponsor

Volvobolagen, som alltså blir huvudsponsor för tävlingen, har en stark närvaro i regionen som arbetsgivare. Bland annat är företagets tillverkning av den senaste generationen Volvo-motorer förlagd till Volvo Car Engine i Skövde.

– Vi är mycket glada att STCC nu äntligen kommer till motorstaden Skövde. Inom verksamheten finns ett genuint motorintresse och att få hit Sveriges största racingevent till oss är fantastiskt roligt, säger Oskar Falk, platschef för Volvo Car Engine i Skövde.

– Vi är stolta att bidra och sätta Skövde på Sverigekartan. Samarbetet med övriga Volvobolag och Skövde kommun är jag mycket nöjd med, säger Bert Andersson, marknadschef för Bilia Skaraborg.

Kommunstyrelsens ordförande, Katarina Jonsson, hälsar STCC välkommen till Skövde.

– Jag är mycket glad att vi, i nära och positivt samarbete med Volvo-företagen i Skövde samt STCC och Sport & Evenemang, nästa år kan erbjuda Skövdeborna och skaraborgarna Sveriges största  motorsportevenemang. I Skövderegionen finns ett stort motorintresse. Volvo Group Trucks Operations och Volvo Cars är tillsammans Skövdes största privata arbetsgivare med cirka 4 500 anställda. Det är vår förhoppning att tävlingarna skall bli framgångsrika såväl sportsligt som publikt och att det skall leda till att STCC och teamen vill komma tillbaka till Skövde.

– För oss är evenemanget också ett sätt att  lyfta fram varumärket Skövde såväl på hemmaplan som i andra delar av Sverige. Vi hoppas också att vårt lokala näringsliv tar tillfället att skapa kund- och personalaktiviteter i anslutning till STCC tävlingarna i Skövde.

Tanken på att köra en STCC-tävling i Skövde lanserades av Claes Bjerkne, ordförande i Next Skövde.

– Skövde ligger mitt i en region – Skaraborg –  med ett stort motorsport- och teknikintresse. Här finns också en självklar och stark koppling till bil-och industriföretag. Det har varit en lång och givande resa att ta det här projektet hit och nu ser vi fram emot en riktigt välbesökt och spännande STCC-premiär i Skövde den 8-9 maj nästa år säger Claes Bjerkne ordförande och Mats Olsson VD i Next Skövde.

STCC-kalendern 2015 presenterad

I samband med presentationen av STCC Volvo Race i Skövde offentliggjorde STCC även tävlingskalendern för STCC och RallyX för 2015. Det blir sju tävlingar i STCC där finalen körs på Ring Knutstorp den 25-26 september. Andra nyheter i kalendern inkluderar comeback för klassiska  racingbanorna Anderstorp och Karlskoga.

Volvo Polestar Racing och regerande STCC-mästaren Thed Björk var på plats i Skövde när kalendern avslöjades. Björk fick möjlighet att köra på delar av den planerade banan på Skövde flygplats.

– Jag ser fram emot att tävla i Skövde, speciellt då den här typen av flygplatsbanor passar mig riktigt bra. Det kommer att bli en spännande tävling här, med vad som verkar vara goda möjligheter för omkörningar och tät racing, säger Björk.

Kalender STCC 2015

8-9 maj STCC Volvo Race Skövde (inkl. RallyX)
29-30 maj Anderstorp
5-6 juni Göteborg City Race
10-11 juli  Västkustloppet, Falkenberg
14-15 augusti Kanonloppet, Gelleråsen
11-12  september Solvalla (inkl. RallyX)
25-26 september Ring Knutstorp

Kalender RallyX 2015

8-9 maj STCC Volvo Race Skövde
11 juni Strängnäs
18 juli Kalix
1 augusti Westombanan, Arvika
11-12 september Solvalla

Swecon är samarbetspartner till Volvo Polestar Racing i STCC. Läs mer på www.swecon.se/stcc


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462