blog_post

Specialbyggd Volvo EC380E kombinerar fördelarna från två maskiner

09 aug 2021

Fördelarna med den nya maskinen får Gunnar Olsson njuta av varje dag i Kungsörs Grus bergtäkt utanför Kungsör. För tillfället har han dock ett schaktjobb för ett större bygge i Strängnäs.

– Den är mycket stabilare när jag schaktar ut, markfrigången är högre och jag har bättre sikt när jag lastar på dumprarna. Allt är mycket enklare.

Då jämför han med den förra maskinen, en standard Volvo EC380E. Ingen dålig maskin det heller, inte alls. Och egentligen hade Gunnar tänkt behålla den i flera år till.

– Den var relativt ny, ungefär fyra år, så meningen var att behålla den ett tag till. Men så var jag på Swecon i Västerås och såg den här specialbyggda maskinen. Fördelarna med den var uppenbara, dessutom har vi förhoppningsvis många år av jobb kvar i bergtäkten.

Tredje generationen


I bergtäkten jobbar Gunnar och hans maskin som inhyrda av Kungsörs Grus sedan nära fem år tillbaka. Så har affärsmodellen sett ut sedan farfar Bror Olsson startade företaget på tidigt 50-tal. Sedan tog Gunnars pappa Hans och hans bror Tore över verksamheten i Bror Olsson & Söner i Kungsör AB och sedan mitten av 90-talet är det Gunnar som driver företaget.

– Vi har väl utökat lite under min tid. I dag är vi sex personer som kör och jag håller på att anställa en sjunde. Vi hyr ut maskin och förare. Det är enklast så. Jag har fullt upp med att köra själv och hinner inte jaga jobb och räkna på dem.

Årets företagare


Det har visat sig vara en bra strategi. Ett bevis på det kom 2018, då Gunnar Olsson fick priset Årets företagare i Kungsör. På maskinsidan dominerar Volvo med fem grävmaskiner, två hjullastare, en dumper, en vält och två lastbilar. Den nyaste maskinen – den kombinerade EC380E och EC480E – kör Gunnar själv.

– Maskinen är hur bra som helst och jag kan kombinera jobbet med att lyssna på en ljudbok om jag har lust. Då går dagarna fort.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462