blog_post

Viktor, Swecons nya platschef i Örebro: Återvändaren som längtade tillbaka

31 aug 2021

Tajming och beslutsamhet betyder mycket när man håller på med motorsport som Viktor har gjort. Lika viktigt är det i yrkeskarriären och där kan man säga att Viktor Andersson vunnit en delseger i och med jobbet som platschef på Swecon i Örebro.

– Jag vet att jag gjorde ett bra jobb som platschef på Staffares anläggning i Bollnäs. Vi vände minus till plus, ökade debiteringsgraden rejält och hade nöjda kunder. Men framför allt ökade trivseln på arbetsplatsen, det var nyckeln till framgångarna.

– Men jag saknade utvecklingsmöjligheter och spanade länge efter något lämpligt på Swecon. Jag längtade verkligen tillbaka.

Motorer och fordon har varit Viktors liv sedan unga år. Hemma i Nynäshamn utbildade han sig till bilmekaniker och jobbade i åtta år på Mekonomen.

– Jag fick skruva på alla märken. Det var en nyttig skola, men 2013 fick jag chansen att börja som servicetekniker på Swecon i Södertälje. Det var kul att specialisera sig på ett märke och Swecon var generösa med utbildningar och kurser. Dessutom var det en go stämning på arbetsplatsen.

Sökte sig norrut

Något som var tuffare var bostadsfrågan. Viktor pendlade från Nynäshamn. Att investera i ett boende i Stockholmstrakten var svårt rent ekonomiskt. Viktor hade dock goda minnen från Hälsingland, där Viktors föräldrar hade en sommarstuga. Viktor och Elina bestämde sig för att testa lyckan där och Viktor fick jobb som servicetekniker på Lantmännen Maskin i Bollnäs.

– Jag hade två bra år där, men jag kunde inte tacka nej till Staffare som erbjöd mig jobbet som platschef på anläggningen i Bollnäs.

Som sagt, han lyckades vända minus till plus. Och han trivdes på jobbet. Ändå saknades något.

– Jag saknade en hel del faktiskt från tiden på Swecon. Framför allt en större organisation med strukturerad verksamhet, där det finns utvecklingsmöjligheter. Jag är relativt ung, jag vill veta att jag kan göra karriär om jag själv har de rätta kvaliteterna.

Har lång stubin

Nu har alla pusselbitar kommit på rätt plats. Det nyköpta huset i Kumla beskriver han som ett ”drömhus” och det nya jobbet som platschef inspirerar.

– Jag är ordentligt taggad. Anläggningens lönsamhet är prio ett, men vägen dit går via motiverade medarbetare som trivs på jobbet samt nöjda kunder. Men det är inget enmansuppdrag, jag vill ha stor delaktighet.

– Och visst, jag kommer att sitta på kontoret när det krävs, men annars vill jag vara ute på verkstaden och hjälpa till om det behövs.

Hur är han då som chef? Viktor drar lite på svaret, det är svårt att beskriva sig själv.

– Jag vill tro jag är lugn och metodisk. Sedan har jag förhållandevis lång stubin (skratt). Och så är jag glad, social och hjälpsam.

Lägg till det en person med god tajming och stor beslutsamhet så är Viktor en chef med stora möjligheter att nå sina mål.

Namn:
Viktor Andersson
Ålder:
32 år
Yrke:
Ny platschef på Swecon i Örebro från 1 juni
Familj
: Sambon Elina och sonen Collin, fyra år
Bor:
”Vi har nyss flyttat in i ett stort hus i Kumla. Ett drömhus som uppfyllde alla våra önskningar. Själv är jag extra nöjd med garaget som är utrustat med lyft och allt annat som behövs för att meka.”
Fritidsintressen:
”Jag har sysslat med motorsport i drygt 20 år. De senaste åren med crosscart där jag vann SM-guld 2018. Dessförinnan körde jag rallycross i många år. Nu har jag lagt hjälmen på hyllan, men man vet aldrig... Annars har vi en stuga i Gäddede, där blir det en del fiske och snöskoter. Sedan gillar jag att snickra och skruva.”
Det bästa med Swecon:
”Det är så mycket: det är ett stort företag, det är bra strukturerat, det är ordning och reda, det är expansivt, det finns karriärmöjligheter, det är god sammanhållning och företaget har bra produkt- och tjänsteerbjudanden.”
Det gör jag om tio år:
”Jag är säkert kvar inom Swecon, men jag vet inte var. Jag vill utvecklas i mitt arbete och då vet jag inte vart det leder.”


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462