blog_post

Jonatan krossar myter om arbetet som servicetekniker

23 maj 2022

 

 • Myt 1: Det är tungt

  Med dagens teknik och verktyg är det inte ett tungt jobb. Visst är det imponerande att stå under dessa monster till fordon, men själva jobbet handlar ju inte om att lyfta dem. De flesta åtgärder är enkla att komma åt och kräver inte någon nämnvärd styrka. Och det är ett omväxlande jobb, inte alls så monotont som många andra fordonsyrken är. Det jag jobbar allra mest med är felsökning och diagnostik av system via dator.

 • Myt 2: Det är low-tech

  I dag är tunga maskiner fulla av ny spännande teknik, ja använder min dator varje dag i de flesta moment jag jobbar med. Tekniken gör jobbet enklare eftersom felsökning och diagnos är enklare än tidigare. Men tekniken gör också att jag själv utvecklas och lär mig nya saker hela tiden.
 • Myt 3: Det är ensamt

  Den största fördelen med att arbeta som tekniker är att man får relationer med kunder och jag kan bygga ett personligt nätverk med alla sorters kunder. Jag jobbar med både stora och små företag, lär känna dem och hjälper dem att hålla sin maskinflotta i gång. I slutändan är det jag som ser till att de har ett bekymmersfritt liv med sina Volvo-maskiner. Förutom kunderna, så jobbar jag tillsammans med kollegor som också älskar att jobba med tunga maskiner. Vi har kul tillsammans, men framförallt utvecklas vi och peppar varandra på jobbet.

 • Myt 4: Det finns inga utvecklingsmöjligheter

  Det är väldig enkelt att utvecklas på Swecon. Vi är alla motiverade och trivs med det vi håller på med. Det som förenar oss på jobbet är att vi verkligen brinner för vårt jobb och maskinerna. I en sån miljö lär man sig mycket av varandra varje dag, men vi har också minst två veckors utbildning varje år. Och vi åker även på andra träffar med tekniker och specialister kontinuerligt.

 • Myt 5: Det går inte att göra karriär inom yrket

  Jag sökte mig till Swecon för att jag kände att det fanns stora karriärmöjligheter. Idag sker nästan hälften av alla rekryteringar internt, vilket för mig innebär att jag kan utvecklas och göra flera olika saker inom samma företag. Och jag kan specialisera mig på olika delar av maskinen. Sen måste jag säga att Swecon är en bra arbetsgivare som låter mig utvecklas i jobbet tillsammans med grymma kollegor.

– Vi behöver bli fler på Swecon. Vi söker tekniker runt om i hela landet så sök idag så får jag fler kollegor, avslutar Jonatan.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462