blog_post

Volvo EWR130E - nummer 1 i Uppsala

17 feb 2022

Lika nöjd som Jonas på Skuttunge Mark & Bygg är maskinisten Andreas Olsson som jobbat i företaget sedan 2012. Innan körde han en 13-tonnare av ett annat fabrikat.

– Den var alls inte lika stark och hade inte bommen i centrum, så sikten var sämre. Jag är sjukt nöjd med EWR130E. Komforten är suverän, dessutom är den smidig och ändå stark.

Efter åtta år som anläggare på NCC Mark, startade Jonas Johansson Skuttunge Mark & Bygg för 21 år sedan.

– Det första året hyrde jag ut mig som ”spadgubbe, men sedan köpte jag min första grävmaskin. Den var begagnad och strulade mest hela tiden. Den andra maskinen var en Volvo och sedan dess har jag varit Volvo trogen.

Det var ett lyckat drag. I dag har företaget 30 anställda samt ett tiotal F-skattare som anlitas vid behov. I maskinparken finns ett 15-tal maskiner, en dumper och resten grävmaskiner från 800 kilo till 23 ton.

– Det täcker det mesta. Jag har flest 14-tonnare, det är en bra storlek, säger Jonas Johansson.

Dock, på hjulgrävarsidan fanns det i flera år en lucka mellan åtta och 14 ton.

– Jag hade en Volvo EW130 för många år sedan och den var optimal. Men i flera år saknades den. När jag såg att Volvo skulle lansera EWR130E kastade jag mig på telefonen och ringde Jonas Rosvall, säljare på Swecon. Den skulle jag ha!

Själv kör han inte hjulgrävare, bara bandgrävare – ”en vanesak, det är likadant med de som bara kör hjulare” – men Jonas har sett hur smidig EWR130E är och hur praktisk den är på arbetsplatser där det är riktigt trångt. 

En som verkligen vet, är föraren Andreas Olsson som kört den nya EWR130E sedan i augusti. 

– Jag har kört den i cirka 500 timmar nu och är sjukt nöjd. Jag gör mycket finplanering och ofta är det trångt och bökigt, då är EWR130E perfekt. Dessutom är komforten i en klass för sig.

- Jag är sjukt nöjd med EWR130E. Komforten är suverän, dessutom är den smidig och ändå stark, säger föraren Andreas Olsson.

Fakta Volvo EWR130E

  • Nya Volvo EWR130E har den kortaste svängradien av alla hjulgrävmaskiner i 12-13-tonsklassen. Den bakre svängradien är bara 1,55 m och den främre 1,81 m.
  • Med sin imponerande prestanda kan EWR130E även passa i större infrastrukturprojekt. Det är dock förmågan att ta sig in i de minsta ytorna som är det verkliga trumfkortet, något den tvådelade bommen och inline-stödbenen bidrar till.
  • Som två intressanta tillval finns fyrhjulsstyrning och tvådelade schaktblad. Fyrhjulsstyrningen förbättrar manövrerbarheten ännu mer genom att minska svängradien.

Se filmen om EWR130E med Swecons produktspecialist Torbjörn Magnusson på Volvo Customer Center.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462