blog_post

Alva visar hur maskinerna ska köras

10 nov. 2023

Jodå, så bra kan hon jobbet att hon nu anställts som instruktör – den första kvinnliga någonsin – på Volvo Customer Center i Eskilstuna. Som en av en handfull instruktörer ska Alva visa upp Volvos senaste och mest avancerade anläggningsmaskiner för kunder från hela världen.

Alva tycks dock ta det med upphöjt lugn. Kanske för att rollen som nybliven mamma skapar nya perspektiv. Kanske för att Alva är ovanligt cool.

– Visst, det är ett drömjobb att vara instruktör på Customer Center. Samtidigt har jag knappt börjat och jobbade bara deltid fram till i augusti. Jag har mycket att lära mig och sätta mig in i, innan jag kan börja jobba på allvar.

Alva växte delvis upp på landet utanför Eskilstuna där både pappa och farfar var jordbrukare med inriktning mot spannmål och skog.

– Jag provkörde traktor tidigt, skrattar hon.

Jobbtips


Det var tillräckligt för att väcka maskinintresset. Alva gick bygg- och anläggningsprogrammet på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna med inriktning mot anläggning. Studenten tog hon sommaren 2020 och då fick hon genast jobb i Stockholm som grävmaskinist.

– Efter ett tag så bytte jag arbete. Jag fortsatte jobba i Stockholm, men hade även uppdrag i Piteå. I vintras hörde en bekant från praktiktiden av sig till Alva. Han hade hört om ett ledigt jobb som instruktör på Customer Center som han tyckte passade för henne.

– Det lät lockande, så jag sökte. Jag var höggravid när jag kom till jobbintervjun och tre dagar senare föddes Nova, skrattar Alva.

Ibland händer bra saker samtidigt. Lite senare fick Alva veta att jobbet var hennes, men under den första spädbarnstiden jobbade Alva bara några timmar i veckan, men sedan augusti har det varit heltid.

– Det är ett annorlunda och spännande jobb. Jag ser verkligen fram emot att lära mig mer om jobbet och att möta alla kunder.

Att vara första anställda kvinnliga instruktören på Customer Center gör hon ingen stor sak av.

– Det är förstås kul, men det är ju inte därför som jag fick jobbet. Det handlar om kompetens och att passa in i teamet.

FAKTA


Namn: Alve Bånkestad
Ålder:
21 år
Familj:
Sambo och dottern Nova, ett år.
Bor:
Lägenhet i Eskilstuna
Fritidsintressen:
”Kompisar, familjen, skidor, båtar och bilar.”
Aktuell som:
Första kvinnliga instruktör som anställts på Volvo Customer Center.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462