blog_post

Holgerssons köpte fyra nya Volvo hjulgrävare på ett bräde

06 nov. 2023

Det gick en tid mellan beställningen av maskinerna och leveransen som skedde under våren och försommaren. En tid som i Sverige dominerades av räntehöjningar och andra jobbiga ekonomiska nyheter.

– Om vi hann börja ångra oss? Inte en sekund! Jag är övertygad om att vår moderna och miljöriktiga maskinpark kommer att betala sig, både på kort och lång sikt, säger Per som numera driver företaget med sonen Alex.

Alex och Per Holgersson, Holgerssons Maskinhållning.

I tolv år körde Per Holgersson för ett åkeri i Sundsvall, men 1999 fick han chansen att starta eget med ett kontrakt på Kubal i Sundsvall.

– Jag köpte en begagnad hjulgrävare med hydraulhammare och bilade ut ugnarna på Kubal. Det var en bra start för mig.

Från första stund var hans företag – Holgerssons Maskinhållning – knutna till Sundfrakt och med tiden breddades uppdragen och företaget växte. I dag har man sex anställda och åtar sig de flesta typer av entreprenadjobb.

– Men basen är kontrakten med Sundsvalls Vatten och Timrå Vatten. Vi gör VA-arbeten året om, både underhåll och nyanslutningar. Det var de kontrakten som gjorde att vi satsade på de fyra nya hjulgrävarna.

Ett enkelt val

Genom åren har Per Holgersson haft en rad olika maskinmärken, men sedan en tid tillbaka är det bara Volvo som gäller.

– Det var ett enkelt beslut. Det är maskiner med bra kvalitet, komforten är i en klass för sig och andrahandsvärdet är bra. En stor fördel är förstås också att Swecon finns lokalt, jag har en bra relation med både säljare och serviceteknikerna. Engcon är en annan bra och viktig samarbetspartner.

Holgerssons fyra nya Volvo EWR150E kompletterades med en ECR58.

Per Holgersson nöjde sig inte bara med att köpa nya maskiner. Han valde att utrusta dem rikligt – bland annat med uttag för tryckluft, elkonverter, extra arbetsbelysning, bomdämpning, EC-Oil från Engcon samt breda Nokian Ground Kare-däck – och en Randex-vagn till var och en av maskinerna.

– Det är värt varenda krona. Sedan är tanken att vi ska köpa till serviceavtal på maskinerna och få förlängd garanti på köpet. Jag vill ha ett enkelt ägande, utan problem.

En av fyra nya Volvo EWR150E i arbete hos Holgerssons Maskinhållning.

Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462