blog_post

Oslagbart paket från Volvo och Swecon hos Grus Schakt i Umeå

16 mar 2023

Grus Schakt startades 1989 i byn Strängnäs utanför Umeå av bröderna Jan och Stefan Fransson. I dag är det ett av Umeås största entreprenadföretag med 55 anställda och Stefan Fransson som ensam ägare.

Efter en lång, expansiv fas för företaget ville Stefan ha avlastning så för fyra år sedan anställdes Jens Jokinen, då platschef på NCC i Umeå, som extern vd. Uppdraget var i korthet att fortsätta expansionen med fokus på lönsamhet och personalvård för att minska personalomsättningen.

– Umeå har växt snabbt de senaste åren och det har varit ”förarnas marknad”. Att anställda byter jobb är inte konstigt, men det är viktigt för oss att behålla duktiga och erfarna förare, säger Jens Jokinen.

Jens Jokinen och föraren Erica Olofsson på Grus Schakt i Umeå.
Vd Jens Jokinen i samspråk med dumperföraren Erica Olofsson.


Schyssta villkor


Enligt honom duger det då inte att tillfälligt locka vissa förare med särskilda förmåner. Det handlar mer om att långsiktigt bygga ett varumärke som står för god personalvård, bra arbetsmiljö och schyssta villkor.

– Att erbjuda nya och fräscha bra maskiner är en del i det arbetet, maskiner som är bra både för miljön och för dem som jobbar. Då är man vinnare i det långa loppet.

Grus Schakt har i dagsläget närmare 60 entreprenadmaskiner, varav den övervägande majoriteten är Volvo. En andel som på senare år ökat då Grus Schakt investerat i 24 nya maskiner genom bra finasiering från VFS, där mySwecon och Swecons serviceavtal ingår.

Majoriteten entreprenadmaskiner hos Grus Schakt är Volvo
Grus Schakt har i dagsläget närmare 60 maskiner, varav majoriteten är Volvo.


Flera fördelar


– Jag säger det igen, det är ett oslagbart paket. Samarbetet med Volvo och Swecon är viktigt för oss och det ger oss flera fördelar. Deras varumärken ger även oss goodwill, service och reservdelar ger oss trygghet och den personliga kontakten på flera plan gör samarbetet nästan familjärt. De oroliga tiderna, med bland annat energikris, inflation och minskad efterfrågan, finns naturligtvis med i Jens Jokinens planering för framtiden.

– Vår affärsplan är att öka omsättningen, det står fast. Vi har en grundtrygghet i en bra maskinpark. Kanske att vi ska blicka mer mot infrastrukturprojekt, om bostadsbyggandet går ner. Jag tror det handlar om att ta sig igenom 2023 och att det vänder sedan. Jag tror på det.

Johan Linder och Johan Åström på Grus Schakt i Umeå
Föraren Johan Linder och platschefen Johan Åström på Grus Schakt i Umeå är nöjda med Volvo och Swecon.

Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462