news

Swecon nominerat till Årets nyhetsrum 2014

01 dec 2014

Swecon Anläggningsmaskiner, rikstäckande återförsäljare av Volvo Construction Equipment, är nominerat till Årets Nyhetsrum 2014. Hundratals företag och organisationer har synats av Mynewsdesk som till slut har nominerat tre nyhetsrum i tio olika kategorier. Det är andra gången på tre år som Swecon har nominerats till utmärkelsen.

I korandet av Årets Nyhetsrum så synas företag och organisationer hur de valt att arbeta med sina nyhetsrum på Mynewsdesk. Juryn har bland annat tittat på hur de olika funktionerna i nyhetsrummet utnyttjats, allt från relaterat material till användandet av sociala medier och bild/video samt vilka som helt enkelt lyckats bäst med att nå ut.

Årets Nyhetstrum delas ut inom tio olika branschkategorier. Swecon har tilldelats en nominering i kategorin "Industri & Energi", tillsammans med Dalakraft och Öresundskraft.

- Det är givetvis hedrande och kul att våra insatser på Mynewsdesk får uppmärksamhet. Det är ytterligare ett kvitto på att de resurser vi satsar på vårt nyhetsrum är väl investerade, säger Fredrik Rigö, ansvarig för marknadskommunikation hos Swecon.

Det är andra gången på tre år som Swecon har fått en nominering till Årets Nyhetsrum. Senast var 2012 då företaget var nominerat i kategorin ”Bygg & Fastighet, Motor och Miljö & Energi”, men föll då på målsnöret.

- Vi har de senaste åren fyllt på med bra material samtidigt som Mynewsdesks plattform har anpassats för en optimerad upplevelse från datorn ut till den mobila enheten. Nyhetsrummet hjälper oss att snabbt och enkelt nå ut till journalister, redaktioner och branschportaler på internet, men även till våra målgrupper på kundsidan. Den teknikska plattformen ligger i framkant och ger oss förutsättningar att göra vårt material snabbt tillgängligt i sökmotorer. På så sätt är nyhetsrummet även en viktig pusselbit i vår sökmotorsoptimering, avslutar Rigö.

Vinnarna i de olika kategorierna avslöjas vid en ceremoni i Stockholm den 9 december. 


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462