news

Små LEGO-hjullastare firade jubileum med världsrekord hos Volvo Construction Equipment

05 okt 2015

Volvos hjullastarfabrik i Arvika, firade nyligen 130-årsjubileum genom att anordna en familjedag - inklusive en rekordsamling av LEGO-hjullastare.

Den 5 september hade anställda vid Volvo Construction Equipment i Arvika samlats med familjer och vänner i en av anläggningens produktionshallar för en dag fylld av spel, frågesporter, levande musik och mycket mer. Besökarna fick bevittna den globala tillverkarens första världsrekordförsök någonsin. Försöket gick ut på att samla flest monterade LEGO® Technic Volvo L350F hjullastare som en del av jubileumsfirandet. Aktiviteten lockade över 5 000 besökare under dagen.

61 LEGO-modeller användes för utmaningen som var företagets första försök att ta sig in Guinness Rekordbok. När L350F lanserades i oktober 2014, var det resultatet av ett åtta månader långt samarbete mellan LEGOs designers och Volvo CE.

"Vi har sålt över 250 LEGO®-maskiner till anställda sedan lanseringen av LEGO Technic Volvo L350F", sade Johan Hansson, logistikutvecklare på Volvo Construction Equipment. "Vi söker ständigt nya vägar för att fortsätta att flytta kreativa gränser och att lägga till ett världsrekord i listan passar perfekt", fortsatte han.

Gästerna försågs med underhållning under hela dagen och en av höjdpunkterna var "memory lane" – temat på en maskinshow som visade utvecklingen av maskiner från dåtid till nutid. Besökarna uppmanades att ta en tur i museet för att titta på gamla fordon och lära sig om fabrikens historia. Dagen gav också LEGO-entusiaster möjlighet att provköra de fjärrstyrda modellerna och uppleva hjullastarens imponerande funktioner.

"Vi är hedrade att ha firat denna milstolpe med våra medarbetare genom en familjedag, säger Mats Bredborg, global chef för Brand & Core Value Management för Volvo CE. "Vi ser fram emot många fler framgångsrika år och hoppas att vi kan fortsätta att skapa och bygga varaktiga relationer med våra kunder."


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462