news

Volvos skopor skär bra i Kungsör

04 jan 2016

En helt ny Volvo hjulgrävare och nya Volvo originalskopor. För Simon Nordin betydde bytet i somras både ökad trivsel och ökad produktivitet.
– Det är skillnad på skopor och skopor. Volvoskoporna skär bra, är lättgrävda och det är bra vinkel på taket, säger Simon Nordin.

Simon jobbar på Bror Olsson & Söner AB i Kungsör som ingår i Schaktgruppen i Mälardalen AB. Företaget drivs i dag av Gunnar Olsson, sonson till grundaren Bror, och har sju anställda och ett tiotal enheter.

– Bara Volvomaskiner, det blir bäst och enklast så, säger Gunnar som inte vill vara en vd och ägare som sitter bakom ett skrivbord.

– Nej, jag är lyckligt lottad som får jobba i en grävmaskin, en Volvo EC220D.

Valde utrustning

I somras fick maskinisten Simon Nordin veta att hans sju år gamla EW160C skulle bytas mot en likadan hjulgrävare i senaste E-serien. Inte bara det, han fick dessutom ett paket med Volvo originalskopor.

– Jag är riktigt nöjd, säger Simon och fortsätter.

– Maskinen är bättre rakt igenom jämfört med den gamla, men framför allt gillar jag komforten och hydrauliken. Sedan märks det tydligt att motorn är ny och avgaserna mycket renare. 

Skoppaketet från Volvo bestod av en planerskopa, en tandskopa, en VA-skopa och en kabelskopa. De är med på alla jobb och täcker de flesta behoven.

– Det var lite konstigt i början med skopornas långa botten, men nu har jag vant mig och det känns bra. En del skopor är nästan omöjliga att jobba med, men de här skär bra, är lättgrävda och har en bra vinkel på taket, säger Simon.

Fakta Volvo originalskopor:

  • Volvos nya skopserie V6 kom under 2015 och är designad och anpassad för tuffa skandinaviska förhållanden.
  • Skoporna har två kännetecken: ett kraftigt runt ämnesrör som klarar hårdare påfrestningar samt ett framdraget skär – eller djupare botten – som gör att skopan tränger in bättre i stenigt material.
  • Kunden kan skräddarsy skopans slitskydd, så att det passar arbetsuppgifterna. Skoporna kan även beställas med antingen vertikal- eller horisontallåsning, vilket gör att man kan välja de tänder som man föredrar.
  • Det finns fem olika skopmodeller: General purpose, Heavy duty, Heavy duty extra, planerskopor och kabelskopor.

Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462