news

​Swecon samarbetar med Ramona Karlsson under finalen av RallyX Nordic

20 sep 2017

På lördag körs finalen av RallyX Nordic i sörmländska Strängnäs. I finalen samarbetar Swecon med Ramona Karlsson, en av världens mest framgångsrika rallyförare. Ramona tävlar i den motorstarkaste klassen som heter Supercar. 

- Samarbetet med Ramona är en del av en större kampanj där vi visar upp vår bransch och samtidigt stöttar rekryteringen av personal till Swecon. Inte minst för att locka unga tjejer och killar till teknikeryrket, säger Fredrik Rigö, chef Marknadskommunikation på Swecon.

Ramona Karlsson har varit aktiv i motorsport sedan hon var fyra år. Innan hon började tävla i rally 2001 körde hon motocross, crosskart och rallycross, och där har hon tagit hem två segrar i Svenska crosskartcupen samt två JSM-medaljer i rallycross.

Ramona är en av världens mest framgångsrika kvinnliga rallyförare. 2012 drev hon eget team i WRC3, en klass som körs ihop med World Rally Championship. 2013 blev hon tillsammans med sin co-driver Miriam Walfridsson de första svenska kvinnorna att vinna SM-finalen i rally, och blev samma år framröstad till “Årets Bilsportare” och utvald till “Årets rallyförare” på Bilsport Awards. 2015 blev Ramona den första kvinnliga föraren i världen att driva ett Supercar-team. Under 2016 tog hon ett tävlingsuppehåll då hon tillsammans med sambon Glenn Mattsing fick en son. Under årets säsong är Ramona tillbaka på banan igen och kör RallyX Nordic – en serie som körs i de nordiska länderna.

Ramona, som själv lyckats mot alla odds i många sammanhang i en mansdominerad värld, grundade 2013 ungdomssatsningen Young Female Drivers, där hon tillsammans med Idrottslyftet var mentor för sju unga kvinnliga förare mellan 15 och 20 år.

Ramona planerar att delta i RallyX Nordic även nästa år och förhoppningsvis få ett wild-card till Rally-VM i Höljes 2018.

Swecon kommer att ha logotypen på Ramonas overall och på bilen, där budskapet är: ”Jobba med Volvo hos Swecon”. Under tävlingen finns Swecon även närvarande på banan med två Volvo L70H för underhåll mellan racen - likt övriga tävlingshelger inom det etablerade samarbetet med RallyX Nordic.

SPECIFIKATION BIL

Bilmodell: VW Scirocco Supercar
Effekt: Ca 580 Hk, 900 Nm
Motor: 2 liter, turbo. Byggd av Trollspeed.
Chassie: IGMAB
Fjäderben: Öhlins
Transmission: Unic 5 vxl. 4WD

TV-SÄNDNING

Tävlingen direktsänds i SVT lördagen den 23 september med start kl 15.00: https://www.svt.se/sport/motorsport/video/videoEpisod-14886652/

MER INFORMATION

Läs mer om serien RallyX Nordic på www.rallyx.se och om Ramona Karlsson på www.ramonarx.com. För kampanjen i sociala medier använder vi hashtaggen #sweconjobb.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462