news

Volvoskoporna övertygar och gör jobbet lättare

27 sep 2017

Johan Klarin Nilsson, 32 år började med en tio år gammal begagnad hjulgrävare för åtta år sedan. I dag har JKN Entreprenad 37 anställda och omsättningen i år landar runt 45 miljoner kronor. Och nu har han fått en ny favorit: Volvoskopor i serien Custom Built Attachments, CBA.

Tecknen var tydliga redan i tidiga tonåren. Som 14-åring började han köra lite bandgrävare för en lokal entreprenör och som 15-åring fick han även formell dispens att köra. Och parallellt med studierna på Wendesgymnasiet i Kristianstad, transport- och anläggningsprogrammet, fortsatte Johan att jobba som grävmaskinist. Energi saknades alltså inte.

Snabb utveckling

2009 blev han sugen på att starta något eget. Så Johan sa upp sig, köpte en tio år gammal Volvo EW160 och startade JKN Entreprenad.

– Jag fick jobb direkt. Efter ett halvår köpte jag en begagnad Volvo EC240B och då behövde jag ju anställa en kille. Det blev en praktikant, Johan Olofsson, och han är kvar i företaget.

Det blev bara mer och mer jobb och efter ett år, 2010, kunde han köpa sin första nya maskin, en Volvo EW160C av Swecon. Helt plötsligt, efter 3–4 år, hade JKN Entreprenad tio anställda. Då valde Johan att lämna hytten och styra företaget istället.

JKN Entreprenad har en bred repertoar inom entreprenad, transporter och anläggningsarbeten, men har även specialiserat sig på lite mer känsliga miljövårdsarbeten för länsstyrelsen. Dit hör bland annat sandblottning i naturreservatet vid Hagestad och upprensning av Vinslövssjön i Hässleholm.

En storinvestering

Runt årsskiftet gjorde Johan en rejäl investering och beställde fem nya maskiner på ett bräde: en EC220E, en ECR88D och tre EWR150E.

– Egentligen behöver vi ännu fler maskiner, men problemet är att hitta duktiga förare, säger Johan.

Och han är noga med att samtliga maskiner ska utrustas med skräddarsydda CBA Volvoskopor – i huvudsak planerings-, smal-, VA- och tandskopor.

JKN testade Volvoskoporna på en maskin för två år sedan. Föraren var riktigt nöjd: de är bra utformade, har bra kvalitet och har rätt vikt, är varken för lätta eller för tunga. Sedan dess har samtliga nya maskiner utrustats med Volvoskopor, även befintliga maskiner har kompletterats med skopor från Volvo.

– Jag gör det lätt för mig själv. Chaufförerna vill ha Volvoskopor. Om de är nöjda, så slipper jag problem, avslutar Johan.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462