news

​Se actionhjälten från Hollywood sätta Volvos grävmaskiner i hårdträning

24 okt 2018

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har slagit sig ihop med den svenska stjärnan Dolph Lundgren för att visa upp det yttersta inom grävmaskiners uthållighet i den stuntspäckade minifilmen 'Pump It Up'.

I filmen får vi se prov på tåligheten, mångsidigheten och den smarta ingenjörskonsten bakom Volvo CE:s hela utbud av grävmaskiner. Här testas gränserna för vad tunga maskiner klarar på ett omskakande och underhållande militärt träningsläger lett av instruktör Dolph Lundgren. 1980-talets muskelknutte, känd från filmer som Rocky IV, Universal Soldier och The Expendables, ger järnet i en filmisk uppvisning av människa mot maskin.

Klicka här för att titta på filmen.

I filmen – som med glimten i ögat hämtar inspiration från actionfilmerna Dolph Lundgren är känd för – får vi se vad en uppställning Volvo-grävmaskiner mellan 1,5 till 95 ton går för på en utmanande hinderbana.

Under en serie häpnadsväckande stunttrick ses maskinerna dra Dolph Lundgren ovanpå ett enormt betongblock i ett främmande ökenlandskap, välta gigantiska däck längs en lerig bana och delta i vad som med all sannolikhet är världens första pullups med grävmaskiner – vilket understryker filmens budskap att de verkligen är 'grävmaskiner redo för alla utmaningar'. Allt detta utspelar sig till de ikoniska takterna av 1989 års hitlåt Pump up the Jam av den belgiska musikgruppen Technotronic.

Bill Law, Senior Vice President of Corporate Communications på Volvo CE, säger: ”Det här är en bra uppvisning av våra grävmaskiners flexibilitet och styrka, från den minsta till den mäktigaste. Resultatet är en sevärd minifilm med Hollywoodkänsla. Vissa av stunttricken må vara lite ovanliga, men vi ville vara djärva och ge dem en utmaning som verkligen tänjde på gränserna. Våra grävmaskiner arbetar hårt varje dag på byggplatser världen över, vilket kräver just sådan kraft och uthållighet, såväl som skickliga förare bakom spakarna.”

Dolph Lundgren har medverkat i stora Hollywoodproduktioner i mer än 30 år och är återigen på ropet genom sina huvudroller i de nya Hollywoodsuccéerna Creed II och Aquaman, som båda kommer senare i år. Med en teknisk bakgrund och stipendium till det ansedda amerikanska universitetet MIT är han en bra matchning till finessen och styrkan i Volvos grävmaskinssortiment.

Han sade: ”Det här uppdraget var nog den mest ovanliga roll jag någonsin tagit mig an. Det var fascinerande att se Volvos grävmaskiner och de skickliga operatörerna göra alla de olika fysiska övningarna – och det helt utan några filmtrick. Jag trodde ärligt talat inte ens att detta var möjligt.

Eftersom jag är född i Sverige har jag en lång relation till detta klassiska svenska varumärke. Som liten grabb brukade jag sitta i baksätet i farsans Volvo. För mig står Volvo för framstående skandinaviska värden som stilren design, utmärkt kvalitet och genuint miljötänkande. Den här möjligheten för oss att arbeta tillsammans har varit toppen.”

Få maskiner är lika mångsidiga som grävmaskinen. Den här kampanjen belyser förmågan hos Volvos grävmaskiner att leverera optimal kraft och prestanda för praktiskt taget varje uppgift. Medan pullups och däckvältning knappast är vardagliga aktiviteter, så är dessa stunttrick helt autentiska och utförda av yrkesmän i en säker och sluten miljö. I den verkliga världen kan Volvos maskiner anförtros allt från markförberedelser, dikesgrävning och utgrävning till rivning, lastbilslastning och rörläggning.

Klicka här för att titta på en minidokumentär om filmen.

Mer information finns på  www.volvoce.se/pumpitup

Anmärkning till redaktörer:
Med en historia som sträcker sig 185 år bakåt i tiden är Volvo CE en av de äldsta etablerade globala producenterna av produkter och tjänster för byggnation, utvinning, avfallshantering, skogsbruk och materialhantering. Huvudutrustningen inkluderar grävmaskiner, hjullastare och dumprar, såväl som väganläggningsmaskiner. Försäljning och support av företagets produkter, som marknadsförs under varumärkena Volvo, SDLG och Terex Trucks, sker via ett globalt nätverk av återförsäljare.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462