news

Novemberkåsan intar Volvos demofält i Eskilstuna

11 okt 2019

Den 30 november – 1 december kommer Volvo CE:s demofält i Eskilstuna förvandlas till en enda stor fest. Då körs nämligen en av sträckorna i enduroklassikern Novemberkåsan innanför grindarna. – Förra gången var vår sträcka utsedd till den bästa, så visst känner man lite press, skrattar Adam Lindberg.

Adam Lindberg arbetar som instruktör på Volvos CE:s demofält i Eskilstuna till vardags och en dag stod det klart att motorcykelklubben SMK Södermanland önskade köra en av bansträckorna under årets Novemberkåsan inne på Volvos område. Ingenting som krävde någon längre fundering från Volvos håll – självklart! Tillsammans med Swecon står man nu som värd för en av de mest underhållande sträckorna under tävlingen.

Orörd terräng

Adam har, i samarbete med motorcykelklubben SMK Södermanland, kommit fram till bästa lämpliga bansträcka. Förarna kommer köra banan två gånger, en gång på dagen och en gång under natten. Den största delen av sträckan körs i skogspartierna och där handlar det just nu om att lämna terrängen så orörd som möjligt.

– När förarna kör skogspartierna får det inte vara uppkört, så där arbetar vi i princip ingenting med maskinerna. Det ska vara så orört och terränglikt som möjligt, förklarar Adam.

Action för publiken

Volvomaskinerna får desto mer att göra på demofältet, där även starten och målgången kommer att äga rum.

– En del av sträckan körs framför läktaren, på demofältet. Och där kommer vi, med hjälp av våra maskiner, bygga häftiga högar, tunnlar och hopp. Tanken är att få till lite action just framför läktaren, förklarar Adam.

Prisutdelning i maskinhallen

Det förbereds alltså för en riktig motorcykelfest.

– Det är jätteroligt att vi kan nyttja vårt område till sådana här saker. Och vi tror verkligen på ett riktigt lyckat event, menar Adam.

Och inte för att sätta någon press men…

– Ja, senast vi ansvarade för en av bansträckorna under Novemberkåsan röstade åkarna fram vår sträcka som den bästa så visst känner vi lite press. Och det är klart att vi vill lyckas lika bra i år. Hela kalaset avslutas under söndag förmiddag med prisutdelning i maskinhallen, tillsammans med alla förare.

– Vi hoppas verkligen att många kommer och kollar. Vi har alla förutsättningar för att dra storpublik med vårt stora område och tillgången på parkeringsplatser.

För pressackreditering anmäler du dig här


Fakta – legandariska Novemberkåsan

  • Novemberkåsan är Sveriges största och äldsta motorcykeltävling och arrangeras av Svenska Motorklubben
  • Tävlingen har körts sedan 1915 på olika orter, i år i och kring Eskilstuna.
  • Novemberkåsan körs i ljus och mörker – flera timmars körning på dagen och sedan flera timmars körning i nattmörker.
  • Förra året arrangerades Novemberkåsan i och kring småländska Vimmerby, vann gjorde Albin Elowson, FMCK Skövde.

Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462