news

Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally Sweden

08 feb. 2019

Swecon har en monter på Torsby Service Park under Rally Sweden som är öppen för allmänheten på finaldagen, söndagen den 17 februari mellan kl. 09.30 och 11.30, samt valda tider under fredag och lördag. Det innebär förutom provkörning av Volvo hjullastare med lock-up, även premiärvisning av Volvo Dig Assist samt förhandsvisning av Tyris nya ljussystem INTELLi Light.

På Rally Sweden Service Park i Torsby kommer vi under den avslutande söndagen att premiärvisa Volvos nya maskinstyrningssystem Dig Assist för grävmaskiner. Kom och upplev det och prata med Swecons specialister. Vi har två grävmaskiner på plats med Dig Assist monterat; EC220E bandgrävare och EWR150E hjulgrävare.

Dessutom blir det en förhandsvisning av det nya smarta belysningssystemet INTELLi Light från Tyri - ett system som Swecon släpper senare under året. Lamporna finns monterade på en Volvo EWR150E som står statiskt i montern.

Snabbfakta Tyri INTELLi Light

- 3 200 lumen
- Appstyrd via mobiltelefon eller läsplatta
- Fjärrstyrd via fjärrkontroll
- Dimbara från 0-100 %
- Lamporna är grupperingsbara i appen
- Stödskyddad genom att lamporna finns i ett nätverk på given maskin
- Expanderbart system i framtiden

Volvo L60H - en moderniserad modell

Provkör nya uppgraderade Volvo L60H som är konstruerad för att få mer gjort med lägre bränsleförbrukning. Med en ny viktoptimerad lastenhet, omarbetad motvikt och ökad topphastighet på 50 km/h. Tack vare den valbara lock-up-funktionen har nästa generations hjullastare upp till 20 % högre bränsleeffektivitet. Utöver nya L60H har vi även storebror L150H på plats.

Provkörning under Rally Sweden

Demonstrationsområdet på Torsby Flygplats är endast öppen för allmänheten under söndag förmiddag den 17 februari och valda tider under fredagen och lördagen, men självklart kan ni komma och ta en titt på våra statiska maskiner eller varför inte tävla i vår minigrävartävling med en Volvo ECR35D. Förutom det har vi en barnhörna med elgrävare och andra maskiner som passar för de lite yngre. Entrébiljett för Rally Sweden krävs.

Maskiner på plats för provkörning:

Volvo L60H hjullastare med lock-up
Volvo L150H hjullastare
Volvo EC220E med Dig Assist
Volvo EWR150E med Dig Assist och IntelliLight (endast statisk)

Maskiner på plats i Swecon Road to Rock Arena (SS8, SS16 och SS19)

Volvo EC220E
Volvo EC250E
Volvo EC300E
Volvo ECR355E
Volvo EC480E

Se karta över Torsby Service Park nedan (Torsby Flygplats). Swecons monter ligger i nära anslutning till entrétältet. För provkörningen gäller alkotest och 18-årsgräns. Entrébiljett löses av Rally Sweden kontant på plats. Festivalpass och VIP-pass gäller. 

Läs mer om Swecon på Rally Sweden på www.swecon.se/rallysweden eller på www.rallysweden.com


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462