news

​Granngårdarna beställde likadana Volvo hjullastare till lantbruket

24 jun 2020

Det handlade inte om att “bräcka grannen”, intygar de båda två. Men när den ena köpte en ny Volvo L60H hjullastare gjorde den andra samma sak. Exakt likadana och med serienummer efter varandra.
– Det är två mil mellan oss, han är på behörigt avstånd, skrattar Lars Svensson.

Det skiljer ett par mil mellan deras halländska gårdar, Carlsro och Risens lantbruk. Magnus Karlsson och Lars Svensson är mjölkproducenter med 640 respektive 380 mjölkkor var.

– Jag använder lastaren mest för att blanda foder och packa ensilage. Den går för fullt, den jag har i dag har gått 7 500 timmar, berättar Magnus och fortsätter:

– Så satt vi i bilen en dag, Lars och jag, och sa att vi kanske skulle kolla upp vad vi kunde få för våra Volvo hjullastare.

– Det var självklart att fortsätta med Volvo. Serviceavtalen har fungerat bra, maskinen har gått utmärkt och aldrig behövt bli stillastående, förklarar Lars.

– Nej, verkligen inte. Den går alla dagar om året, instämmer Magnus.Lagom i storlek

Varför just en L60H då? Jo, för att den är alldeles lagom i storlek, menar de båda två.

– Den passar bra till en gård som vår. Går du upp i storlek blir den lätt för stor och det behöver vi inte ha på Carlsro, vi kommer långt med en L60H, menar Magnus.

– Ja, och samtidigt tillräckligt stor för att även lasta grus och schakta, menar Lars.

”En behaglig maskin”

Magnus provkörde en L90H demo ett par dagar och Lars kikade förbi för att testköra han också. Men någon L60H hade de inte testat när de beställde sina nya lastare.

– Jag är jättenöjd. Jag gillar elhydrauliken och lockup-funktionen som är fantastisk när du ska transportera längre sträckor. Det är en riktigt behaglig maskin, menar Lars.

Och det här med att det blev likadana, var det ett sätt att ”bräcka grannen”?

– Haha, nej det vill jag inte påstå. Däremot var det ett sätt att se att vi låg rätt i prisbilden när det var dags att byta, menar Magnus.

– Ja och mer ”Blir det bra blir det en affär på två maskiner”, menar Lars och fortsätter:

– Visst kan det vara så, att man ska bräcka varandra. Men vi är inte så smittade av den sjukan. Dessutom är det ju två mil mellan oss, så han är på behörigt avstånd!

På 50-årsdagen

Och för Magnus del levererades lastaren på bästa tänkbara dag. På självaste 50-årsdagen.

– Ja det blev så! Jag tyckte att det var en rolig grej, att få den samma dag som jag fyller år.

Vad ser ni mest fram emot?

– Jag ser fram emot en ny fräsch maskin som man kan lita på 365 dagar om året. Att bara kunna dra igång arbetet klockan fem på morgonen, menar Magnus.

– Det här är ett köp med trygg garanti och service så det känns jättebra. Nu är det bara att köra igång, instämmer Lars.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462