news

​Kosläpp på fyra hjul

28 maj 2020

Lagom till det vanliga kosläppet runt om på landets gårdar har Swecon släppt en lantbruksanpassad Volvo L60H hjullastare. Stark, pålitlig och betydligt grönare än tidigare generation. Och varför inte låta hjullastaren smälta in lite extra bra i hagen?

Swecons specialutrustade Volvo L60H har lantbruksdäck och långbom som passar bra för att kunna tippa högt. Maskinen kan dessutom utrustas med hitchkrok så att det blir enkelt och smidigt att koppla och dra vagnar.

Bränsleeffektiv med Steg V-motor

– Volvo L60H har blivit ett populärt val bland lantbrukare, berättar Patrik Jismark, försäljningschef på Swecon region syd och förklarar bland annat att lock-up funktionen gör maskinen mer produktiv – samtidigt som bränsleeffektiviteten är högre än hos sina föregångare. Det sparar både tid och pengar. Hjullastaren är dessutom utrustad med en Steg V-motor – Volvos högsta miljöklassning för motorer – som dessutom kan köras fossilfritt på HVO-bränsle.

Kan jag få den med kohud?

Gula maskiner i all ära, men visst är hjullastaren på bilden lite mer spännande? Just den här är specifikt framtagen inför årets demonstrationer och rullar i södra Sverige. Vill du göra något liknande är du välkommen att diskutera det med din Sweconsäljare.

 
Swecons personal i Jönköping framför en av företagets specialdesignade demomaskiner. På bilden ser vi; Patrik Jismark, försäljningschef region syd, Marie L Norberg platschef, Peter Boestad, säljare och Andreas Widegren servicechef på utrustningsverkstaden.

Valbar utrustning:

 • Draganordning bak – VBG eller hitchkrok
 • Dubbelverkande hydrauluttag bak
 • Hydrauliskt släpvagnsbromsuttag
 • Redskapsstyrning ExciControl – för smartare styrning av hydrauliska redskap
 • Transmission anpassad för lantbruk

 • Kontakt

  Fredrik Rigö

  Chef Marknadskommunikation

  Telefon: +46105563462