news

mySwecon uppdaterad - här är nya finesserna!

02 jul 2020

Nu har den digitala assistenten mySwecon uppdaterats med nya, smarta finesser. Vad sägs till exempel om att komma åt miljödeklarationen direkt eller att kunna lägga till egna bilder och kommentarer?

Över 1 000 användare kan väl inte ha fel, eller hur? Den digitala assistenten mySwecon underlättar arbetet och vardagen för maskinägare och lockar allt fler användare, över 7 000 Volvomaskiner i Sverige och Tyskland är nu uppkopplade mot mySwecon. Det som uppskattas mest är möjligheten till överblick över maskinparken och att kunna hitta sina dokument på ett och samma ställe. I sitt grundutförande är mySwecon dessutom helt kostnadsfritt för kunden.

Och nu bjussar assistenten på ännu fler finesser:

  1.  Som användare kan du nu addera kommentarer och bilder till dina maskiner. Ett utmärkt sätt att föra anteckningar om när det behöver bytas olja till exempel, anteckningar som även dina kollegor kan ta del av.
  2.  I mySwecon kan du nu söka på felkoder (gäller grävare i E-serien än så länge). Istället för att ringa din närmsta Sweconanläggning för att klura ut vad felkoden innebär får du en rekommendation om vad du bör göra, direkt i mySwecon.
  3.  Var är maskinerna just nu? Med mySwecon kan du nu se alla dina maskiner på en och samma karta. Har det blivit strul med en maskin och du behöver köra en annan till platsen? Nu ser du enkelt vilken av dina andra maskiner som är närmast. Kartan ger även information om när det är dags för service och var du hittar närmaste Sweconanläggning.
  4.  Allt fler uppdragsgivare kräver att få se miljödeklarationen på din maskin. Inga problem – nu har du även den direkt i mySwecon (gäller maskiner köpta av Swecon).

FREDRIK PÅLSSON, SWEROCK, HELSINGBORG

– Det började med att vi ville ha tillgång till reservdelskatalogerna digitalt, det var så vi fick nys om mySwecon. I dag grupperar vi maskinerna utifrån ansvarsområde och vi har så smått börjat ge maskinförarna tillgång till ”sin” maskin i mySwecon så att de till exempel kan se bränsleförbrukning och servicehistorik. Vi kommer också att använda oss av möjligheten att föra loggbok på äldre maskiner och av andra fabrikat än Volvo.

Vad vinner ni på att använda mySwecon?

– mySwecon ger oss en snabb överblick över maskinerna och vi sparar tid. Framför allt tack vare att vi kan följa service- och reparationshistoriken på maskinen istället för att behöva leta igenom gamla fakturor.

Rekommenderar du andra att prova?

– Ja, man har helt klart nytta av mySwecon. Dessutom upplever vi att de som utvecklar produkten lyssnar på oss som användare för att utveckla tjänsten ytterligare.

MARTIN NIELSSEN, MARTIN NIELSSEN GRÄVARE AB, VARBERG

– Vi använder oftast mySwecon för att boka service. Maskinisterna har egna inlogg och kan enkelt boka på egen hand. Jag brukar också kolla antalet timmar maskinen har gått, vad bränsleförbrukningen ligger på och maskinernas position.

Vad vinner ni på att använda mySwecon?

– För min del innebär det att jag slipper ringa en massa telefonsamtal eftersom jag själv kan ta reda på det jag behöver veta, oavsett när på dygnet och oavsett var jag är. Det här ger oss och mig möjlighet att lätt komma åt information om alla maskiner och på så sätt får bra koll på hela flottan. 

Rekommenderar du andra att prova?

– Absolut! Det har jag redan gjort. Jag har kollegor i branschen som nu har skaffat mySwecon de också. Det är ett himla smidigt verktyg.

URBAN ROSLIN, P Å HELLSTRÖMS BYGG AB, ÖJEBYN

– Den absolut främsta fördelen är att jag kan boka service och reparationer, direkt i mySwecon. Jag slipper sitta i telefonkö.

Vad vinner ni på att använda mySwecon?

– Att vi blir mer effektiva i arbetet. Det är också ett smidigt sätt att upptäcka när det är dags för service eller om det har börjat strula med en maskin, då kan jag göra en notering.

Rekommenderar du andra att prova?

– Ja, jag tycker att det här är jättebra. Jag har skrutit om det även inför andra leverantörer och sagt att det är ett bra system. Det är lätt, kundmottagaren tar snabbt kontakt med mig – vi sparar verkligen tid.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462