news

Uthyrning av tyngre Volvomaskiner – en succé för EAG Rental

01 dec 2020

Vad en framgångssaga är? Jo, det är när två bröder bestämmer sig för att börja hyra ut tyngre Volvomaskiner.
– Vi hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så här bra så här fort, berättar Mats Göthesson.

Det är i princip tomt på gården hos EAG Rental i Östersund. Av företagets omkring 50 tyngre Volvomaskiner är de flesta uthyrda. Med andra ord, det ser ut som det brukar hos EAG Rental.

Tydlig plan

Det var för fyra år sedan som bröderna Mats och Micke Göthesson tog över ett maskinuthyrningsföretag i Ådalen. Planen? Att hyra ut nya, tyngre Volvomaskiner.

– Som entreprenörer visste vi att det var få som hyrde ut tyngre Volvomaskiner. Vi visste också att efterfrågan var stor, inte minst med tanke på all utländsk arbetskraft som vill hyra, förklarar Mats Göthesson.

”Volvo vår framgång”

Och det där fingret i luften kände rätt. När bröderna Göthesson tog över verksamheten omsatte företaget 11 miljoner kronor på traditionell maskinuthyrning. Idag, fyra år senare, omsätter de 70 miljoner kronor.

– Vi hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så här bra så här fort. Just nu har vi inte ens tillräckligt med maskiner för att kunna möta efterfrågan, förklarar Mats.

Nej, bara under den här veckan har EAG Rental behövt köpa fyra nya Volvomaskiner och har ännu en affär på gång med ytterligare sex. Sedan start har de investerat omkring 30 miljoner kronor i nya maskiner – per år.

– Det finns många företag som hyr ut maskiner men oftast är de begagnade. Vår framgång bygger på att vi har maskiner som är max tre år gamla. Dessutom står Volvo för premium – man vet att det är fin komfort och bra grejer och att det finns tillgång till bra service tack vare alla Sweconverkstäder.

I tiden

Och så ligger det i tiden, menar Mats. Att hyra istället för att köpa.

– Den yngre generationen vill inte borga hus och hem för attkunna ha en grävare. De ser istället möjligheten att hyra, förklarar han och fortsätter:

– Många av våra kunder är ennmaskinsägare som inte vill dra på sig kostnader samt större entreprenörer som vill täcka upp under toppar. Och som sagt, många utländska kunder som kommer till Sverige och gör jobb.

”Inte riktigt kloka”

När Mats och Micke bestämde sig för att dra igång verksamheten var många i deras närhet skeptiska.

– De trodde inte att vi var riktigt kloka. Vem ska hyra de där stora maskinerna? frågade de sig.

Men tji fick de. I dag har EAG Rental fyra uthyrningsställen: Sundsvall, Sollefteå, Kramfors och Östersund. Och fler lär det bli.

– Vi planerar för nya depåer både norr- och söderut och vår målsättning är att omsätta 120 miljoner kronor år 2025. Vi vill verkligen växa.

FAKTA – EAG RENTALS MASKINPARK

EAG Rental hyr ut tyngre Volvomaskiner samt liftar, byggbodar, golvslipar med mera. I maskinparken finns bland annat 30 stycken hjul- och bandgrävare, ett 20-tal hjullastare, två dumprar, fyra minidumprar och sju vältar – de flesta med stolt Volvo-logotype.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462