news

​Volvo har startat produktionen igen

28 apr 2020

AB Volvo startar nu upp sina fabriker runt om i Europa – om än i mindre omfattning. Volvos korttidspermittering av personal har förlängts, men samtidigt rullar produktionen av anläggningsmaskiner igång igen i de svenska fabrikerna. Reservdelsförsörjningen har hela tiden varit mycket god och Swecon fortsätter att leverera service, trygghet och tillgänglighet åt sina kunder.

I Asien är Volvo CE:s fabriker redan fullt operationella sedan utbrottet av Corona-viruset och i Europa har produktionen gradvis återupptagits. Från och med denna och nästa vecka produceras återigen komponenter och kompletta maskiner i samtliga företagets fabriker i Sverige.

– Det är klart att uppstarten av fabrikerna sänder positiva signaler. Att det svenska samhället inte stängt ned på samma sätt som i övriga världen, gör att vi inte heller sett samma nedgång på marknaden. Det ger oss förhoppningsvis bättre förutsättningar för en snabbare återhämtning, säger Swecons vd Joakim Arndorw.

Ett av de högst prioriterade områdena är att säkerställa maximal tillgänglighet på kundernas maskiner. Swecon fortsätter därför att erbjuda support, service och reservdelar på samma nivå som innan pandemin. Det kommer att fortsätta i oförminskad omfattning.

– Trots det svåra läget så har Swecon kunnat upprätthålla en hög tillgänglighet på reservdelar och tillgången på maskiner ser fortsatt bra ut i och med uppstarten av produktionen. Samtidigt så svarar vi upp mot de högt ställda förväntningarna som kunderna har på vår support även i kristider, avslutar Arndorw.

Våra medarbetares och kunders hälsa fortsätter att vara högsta prioritet. Swecon följer noggrant de restriktioner och direktiv som kommuniceras av myndigheter för allas säkerhet.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462