news

Swecons vd Joakim Arndorw: "Vi har en oerhört spännande resa framför oss"

04 mar 2021

Året som gått har varit minst sagt omvälvande. När pandemin först slog till bromsade allt upp. Volvo stängde sina fabriker och alla höll andan. Swecon har varit med om nedgångar förut och vi vet att de brukar hålla i sig ett tag. Men inte den här gången. Nu gick det snabbt ner och lika snabbt upp igen – ett tydligt bevis på att det finns en stabil efterfrågan. Och våra kunder har haft fullt upp. Med hjälp av våra digitala verktyg kan vi se att de yngre maskinerna, de som är max sex år, sedan maj 2020 i snitt till och med har gått mer än motsvarande period året innan. Vi ser också att det fortsätter, bland annat tack vare stora investeringar i infrastruktur.

Jag är i allt detta oerhört stolt över vår organisation. De av oss som har haft möjlighet har till stor del arbetat hemifrån med de utmaningar som det innebär. Swecons syfte är att finnas där för våra kunder, till exempel genom att lösa problem ute hos kund och plocka reservdelar på lagret. Här har våra medarbetare tagit ett otroligt ansvar och i allra högsta grad bidragit till att verksamheten har kunnat rulla på så bra.

Nu fortsätter vi framåt. Vi ska bli ännu bättre på det Swecon alltid har varit bra på, på maskinerna vi alla känner igen. Men vi måste också förändra oss, hitta nya sätt att arbeta och bli minst lika bra på den nya, eldrivna tekniken. Det är en oerhört spännande resa som vi har framför oss, hållbarhet och miljöansvar är den enda vägen framåt.

År 2030 ska 35 procent av alla maskiner som Volvo tillverkar vara elektriska. Vi är snart där. Nyligen lanserade vi de första – två elektriska kompaktmaskiner, sen kommer utvecklingen rulla på. Men vi kommer också fortsätta fokusera på att bli ännu bättre på det vi redan har. Vi glömmer inte vårt arv, det som gjort Swecon till det vi är.

Joakim Arndorw
Vd Swecon 


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462