news

Volvo L25 Electric ger vintern kalla handen med miljövänlig drift

08 mar 2021

AWB Abfallwirtschaftsbetriebe Cologne GmbH har ansvaret för att Köln, Tysklands fjärde största stad, ser som allra bäst ut. Genom sitt viktiga arbete med gatustädning och avfallshantering ser de inte bara till att staden hålls ren och säker, utan att det omgivande Rhenområdet och dess nätverk av motorvägar hålls öppna och säkra för resenärer över hela regionen. Cirka 700 anställda är redo att hålla 2 000 kilometer huvudvägar, 600 kilometer tillfartsvägar och 500 kilometer bostadsgator fria från snö och is.

Noll grader, noll utsläpp

För en så stor uppgift under årets mest utmanande månader behövde AWB en partner som kunde spela en viktig roll i verksamheten - en som inte bara kunde arbeta med kraft och prestanda oavsett förhållanden, utan också en som skulle begränsa dess miljöpåverkan med inga utsläpp. Därför valde AWB en Volvo L25 Electric, levererad av Swecon, för att hjälpa till med vinterunderhållet från sin nya depå i hjärtat av staden. Förutom att den är pålitlig, effektiv och prisvärd, valdes den elektriska hjullastaren för uppgiften för sin låga ljudnivå, låga vibrationer och nollutsläpp, vilket gör den till en idealisk lösning för arbete inomhus, utan behov av ett ventilationssystem.

L25 Electric arbetar inne i AWB: s depå som hanterar transport av grus till stadens gator

Hållbarhet har sedan länge varit ett strategiskt fokus för AWB. Som partner till staden Köln och dess medborgare ser företaget sig skyldigt att kontinuerligt förbättra livskvaliteten för invånarna. AWB anses vara en av pionjärerna inom hållbarhetsområdet i hela Tyskland och är noga med att använda fordon och maskiner med lägsta möjliga miljöpåverkan.

"Hjullastaren är en viktig milstolpe i vår resa mot att introducera mer elektromobilitet vid AWB Köln och uppfyller verkligen våra förväntningar", säger Dr. Bert Schröer, chef för mobilitet och hållbarhet på AWB Köln. ”Vi klarar oss bra med elkraften - även i kyla. Kapacitet, hantering och skopstorlek - allt passar. Hittills har det inte funnits några aspekter som skulle få oss att ifrågasätta vårt beslut. Det var definitivt rätt val.”

Maskinens nollutsläpp, låga ljudnivå och låga vibrationer är idealiska för arbete inne i depån

Nyckelmaskin för vinterunderhållet

Den första elektriska hjullastaren som levererats av Volvo i Tyskland har varit i drift sedan i slutet av december. L25 Electric arbetar inomhus i en 1 700 kvadratmeter stor hall och spelar en viktig roll i hanteringen av material för vinterunderhållet. En av nykomlingens huvudsakliga uppgifter är att mata skruvtransportören som levererar grus till silorna, som i sin tur fyller AWB: s spridningsfordon. "Om hjullastaren inte kan hantera transporterna till silorna kommer det inte att finnas något grus på gatorna i Köln", säger Schröer och förklarar den stora betydelsen av den nya maskinen. Maximal tillförlitlighet och tillgänglighet är därför ett absolut måste för verksamheten.

Eftersom hjullastaren är i kontinuerlig drift under tre skift under vintersäsongen undertecknades ett fyraårigt serviceavtal med Swecon. Avtalet inkluderar underhåll av maskinen och en utökad garanti. Tillsammans med AWB utvecklades en laddningsinfrastruktur med snabbladdare som gör det möjligt för Volvo L25 Electric att arbeta självständigt. Swecon lägger stor vikt vid vidareutbildning av sina anställda, inte minst för att hjälpa till med övergången till elektriska anläggningsmaskiner, för att garantera bästa möjliga service för sina kunder. Oliver Fischer, chef för produktmarknadsföring på Swecon i Tyskland, är i ständig kontakt med kunden. ”Han förstår vår verksamhet mycket bra. En uppmärksam säljkår är viktig för oss eftersom vi ställer höga krav”, säger Dr. Bert Schröer.

Under sommarmånaderna kommer L25 Electric fortfarande att vara efterfrågad och användas som en gårdsmaskin på AWBs nästan 36 000 kvadratmeter stora anläggning med att transportera löv och lasta alla typer av bulkgods.

Hos Swecon i Sverige kan Volvos eldrivna kompaktmaskiner reserveras för leverans senare i vår på www.swecon.se/electric


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462