news

CE Dealer Team åker till Riga för dubbla deltävlingar i rallycross-VM

01 sep 2022

CE Dealer Team anländer till Riga efter en uppmuntrande första helg i Norge för tre veckor sedan där Klara Andersson blev fyra och lagkamraten Niclas Grönholm femma, i en tävling där båda förarna tog sig vidare till finalen i de helt eldrivna bilarna PWR RX1e.

”Det ska bli spännande att komma till Riga för en utmanande helg med två deltävlingar. Efter vår lovande debut i Norge är jag fokuserad på att fortsätta jobba hårt med teamet för att utveckla både mig själv och bilen ännu mer. Banan är en av de mest tekniska i hela serien, vilket kommer att bli en rolig utmaning. Jag mår bra och ser fram emot helgen, säger Klara Andersson.

Niclas Grönholm har tidigare stått på pallen på den lettiska banan som ligger strax utanför huvudstaden Riga.

”Jag hoppas på en stark helg med bra poäng. Vi har jobbat en del mellan tävlingarna, vilket vi hoppas ska göra oss lite snabbare. Riga har alltid varit ett bra event för mig, så jag har bra självförtroende när jag kommer tillbaka i år, säger Niclas Grönholm.

Efter en lovande start på den nya hållbara eran av elektrisk rallycross fortsätter CE Dealer Team att tänja på gränserna på banan och inspirera till en hållbar förändring i samhället.

”Vi ser fram emot att fortsätta vår banbrytande resa i World RX tillsammans med våra partners, och vi går in i en viktig helg med dubbla tävlingar i Riga. Efter en stabil start i Norge har vi arbetat hårt för att utveckla både teamet och bilarna för de utmaningar som ligger framför oss. Vår ambition är att fortsätta ta poäng och ta steg högre upp i resultatlistorna”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

Swecongruppen kommer till tävlingarna för att stötta teamet, Klara och Niclas med över hundra supportrar - främst i form av kunder från de tre baltiska marknaderna Estland, Lettland och Litauen.

FIA World RX i Riga börjar på lördag med omgång två av årets rallycross-VM, följt av omgång tre på söndag. De två tävlingarna sänds globalt i olika kanaler – såväl som online via streamingplattformen RX+.

Ett fullständigt schema för World RX of Riga-helgen finns här: www.rigarx.com/en/timetable

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Till årets säsong har Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners även gått in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

#ChangeStartsHere

Relaterad information

 


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462