Legendariska Höljes är värd för den första publika visningen av CE Dealer Team

30 jun 2022

CE Dealer Team ställer upp med den första helt jämställda förarlineupen att köra en hel säsong i FIA World RX-historien, när mästerskapet flyttas till en helt ny och banbrytande helelektrisk plattform - med 680 hk starka rallycrossbilar.

Genom sitt World RX-program strävar teamet efter att driva övergången till förbättrad hållbarhet i samhället och lyfta fram den spänning som en övergång till en elektrisk framtid erbjuder.

CE Dealer Team kommer att finnas på plats på Höljes med förarna Klara Andersson och Niclas Grönholm inför den första omgången av mästerskapet som går av stapeln på legendariska Nürburgring i Tyskland den 30-31 juli.

Säsongsinledningen har flyttats till Tyskland på grund av de nuvarande globala förseningarna i leveranskedjan, vilket ger teamen mer tid att förbereda de helt nya rallycrossbilarna.

"Det här kommer att bli den publika debuten för CE Dealer Team och jag kunde inte föreställa mig en bättre plats än det ikoniska Höljes-evenemanget", säger Emil Axelsson, sport- och kommersiell chef för CE Dealer Team.

"Teamet kommer att träffa de passionerade rallycrossfansen i Höljes tillsammans med våra partners som kommer att visa upp sina innovativa produkter och lösningar genom världens mest spännande kategori för eldriven motorsport."

CE Dealer Teamföraren Niclas Grönholm har stor erfarenhet av att tävla i Höljes.

"Även om vi så klart hade velat tävla i helgen, kommer det att vara ett fantastiskt tillfälle att förbereda oss inför säsongen. Höljes är ett evenemang med en härlig stämning och många åskådare, jag är väldigt glad över att få presentera vår första offentliga visning från CE Dealer Team, säger Niclas Grönholm.

Lagkamraten Klara Andersson kommer att göra sin World RX-debut i år för CE Dealer Team och kommer direkt till Höljes från försäsongstestning.

"Det ska bli häftigt att åka till Höljes, en legendarisk bana som jag har många fina minnen ifrån. Det kommer också att bli en värdefull repetition för alla i teamet när vi samlas och går in i slutskedet av förberedelserna inför VM-premiären på Nürburgring i Tyskland, säger Klara Andersson.

Det ikoniska Höljes-evenemanget, känt som "Magic Weekend", lockar vanligtvis runt 50 000 fans på plats och har varit en höjdpunkt under säsongen sedan det första evenemanget 1976.

Besök www.cedealerteam.com för mer information.

Om CE Dealer Team

CE Dealer Team drivs av PWR RX, ett systerbolag till det framgångsrika svenska motorsportteamet PWR Racing, ett företag som grundades 2012 av Daniel Haglöf och Peter Wallenberg Jr. PWR är konstruktörer av PWR001, världens första helelektriska touringbil, och är flerfaldiga Skandinaviska Touring Car Championship-mästare. Rallycrossprogrammet drivs med stöd från Swecon Anläggningsmaskiner och flera oberoende återförsäljare av Volvo Construction Equipment, tillsammans med flera framstående industripartners, som tillsammans delar ett åtagande att leda en hållbar framtid, både på banan och utanför.

Läs mer om Swecons engagemang i teamet


Om FIA World Rallycross Championship

FIA World Rallycross Championship är ett av sex officiella världsmästerskap i motorsport tillsammans med Formel 1 och World Rally Championship. Mästerskapet genomförs på sju arenor i Europa och Afrika. Rallycross är en kombination av rally och banracing. Det är korta head-to-head lopp på blandade underlag (grus och asfalt) som ryms på en arena. I FIA World Rallycross Championship är de högprofilerade förarna utrustade med helt elektriska RX1-bilar som producerar över 600 hk och har förmågan att accelerera från 0-100 km/h på mindre än två sekunder – snabbare än en Formel 1-bil.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462