pressrelease

Swecon blir partner till Construction Equipment Dealer Team i en satsning på eldriven rallycross i FIA World Rallycross Championship

04 maj 2022

Teamets största drivkraft för deltagandet i mästerskapet, är att det från och med 2022 antar ett helt elektriskt format, vilket markerar ett stort skifte för sporten.

Mer hållbarhet, på och utanför banan

Det nordiska teamet supportas av flera stora och oberoende återförsäljare av Volvo Construction Equipment, som förutom Swecon även inkluderar ASCENDUM och SMT. Satsningen får även uppbackning från andra prestigefyllda industripartners, inklusive redskapstillverkaren engcon och stålproducenten SSAB, som även de vill leda vägen mot en hållbar framtid, både på och utanför banan.

"Vi är glada över att kunna presentera vårt inträde i World RX, som passar perfekt för CE Dealer Team och vår strävan efter en mer hållbar framtid med våra partners", säger Emil Axelsson, Sporting och Commercial Director för CE Dealer Team.

"World RX-programmet ger oss en utmärkt aktiveringsplattform, där våra partners kan visa upp sina innovativa produkter och lösningar genom världens mest spännande kategori för eldriven motorsport."

Niklas Lindberg, chef för Swecongruppen instämmer:

"Swecon har varit involverat i motorsport i över 20 år. Detta nya och spännande partnerskap fördjupar vårt engagemang för att göra sporten ännu mer hållbar, och stärker relationen med våra kunder, framtida medarbetare och branschen som helhet. Det ger oss möjligheten att visa upp inte bara vårt befintliga utbud av innovativa produkter och digitala tjänster, utan också vårt ledarskap i övergången till elektrifiering av anläggningsmaskiner. Samtidigt kommer vi att ta tillfället i akt att främja det övergripande budskapet om hållbarhet, mångfald och innovation tillsammans med våra partners i projektet".

Motorsporten ska bli mer inkluderande och mångfaldig

CE Dealer Team drivs av PWR RX, ett systerbolag till det framgångsrika svenska motorsportteamet PWR Racing som även tävlar i Scandinavian Touring Car Championship (STCC). Teamet ställer upp med ett par elektriska rallycrossbilar på 680 hk som är reserverade för två talanger som inom kort ska presenteras som tävlande i årets rallycross-VM.

"World RX är nytt för oss, men vi har lång erfarenhet av att bygga och utveckla snabba elektriska racerbilar", säger Daniel Haglöf, medgrundare av CE Dealer Team. "Vår omfattande racingerfarenhet i kombination med den stora tekniska expertis som våra industriella partners har, ger oss självförtroendet att nå vårt långsiktiga mål att bli framgångsrika och i slutänden slåss om FIA World Rallycross Championship-titlarna.

"En viktig ytterligare del av vårt program, är att driva en förändring som kommer att få motorsporten att bli mer inkluderande och mångsidig. Vi ser fram emot att tillkännage ytterligare spännande detaljer kring dessa områden inom kort."

2022 års FIA World Rallycross Championship-säsong börjar med en officiell lansering på den ikoniska svenska banan i Höljes den 2-3 juli, följt av den första tävlingshelgen på legendariska Nürburgring i Tyskland den 30-31 juli. För Swecons del blir det ytterligare ett hemmarace i höst, när serien besöker Riga i Lettland den 3-4 september.

Nedräkningen för presentationen av CE Dealer Teams båda förare har redan börjat och presentationen kommer att äga rum klockan 10.00 den 10 maj. Se mer på www.cedealerteam.com

Om CE Dealer team


CE Dealer Team drivs av PWR RX, ett systerbolag till det framgångsrika svenska motorsportteamet PWR Racing, ett företag som grundades 2012 av Daniel Haglöf och Peter Wallenberg Jr. PWR är konstruktörer av PWR001, världens första helelektriska touringbil, och är flerfaldiga STCC-mästare. Rallycrossprogrammet drivs med stöd från oberoende återförsäljare av Volvo Construction Equipment, tillsammans med flera framstående industriella partners, som tillsammans delar ett åtagande att leda en hållbar framtid, både på banan och utanför.

Om FIA World Rallycross Championship

FIA World Rallycross Championship är ett av sex officiella världsmästerskap i motorsport tillsammans med bland andra Formel 1 och World Rally Championship (WRC). Mästerskapet avgörs på sju arenor i Europa och Afrika. Rallycross är en kombination av rally och banracing. Bilarna tävlar mot varandra i korta, intensiva lopp på blandade ytor (grus och asfalt) på olika arenor. I FIA World Rallycross Championship är högprofilerade förare utrustade med helt elektriska RX1-bilar som producerar över 600 hk och förmågan att accelerera från 0-100 km/h på mindre än två sekunder – snabbare än en Formel 1-bil.

Se hela tävlingskalendern här.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462