news

Swecons nya anläggning i Karlstad firades med Öppet hus

13 jan 2022

I november firades flytten till de nya lokalerna med ett Öppet hus för alla kunder och intresserade. Och visst fanns det saker att titta närmare på.

– Lokalerna är inte större, men mer genomtänkta. De skapar ett bättre flöde och det gynnar både medarbetarna och våra kunder, säger platschef Mattias Mattson och pekar bland annat på den gemensamma entrén till anläggningen.

– Tidigare hade verkstaden en egen ingång. Nu kommer alla kunder in på ett ställe. Där möts de av två bemannade diskar, en för reservdelar och en för verkstad.

Även det faktum att verkstad och reservdelslagret finns närmare varandra, skapar också ett bättre flyt. Samt att verkstads- och reservdelsadministration finns nära och kan hjälpa till vid behov.

Många förbättringar


Även utrustningsmässigt ger den nya lokalen bättre förutsättningar. Det nya lagerverket, med totalt 92 olika hyllplan, är automatiserat och snurrar fram det hyllplan som beställs i displayen. Verkstaden har högre i tak och kan ta emot riktigt stora maskiner och den nya tiotonstraversen klarar de tunga jobben.

– Dessutom har vi nu en egen inhägnad verkstadsgård, där maskinerna kan parkeras och provköras. Det är bra för arbetsmiljön och säkerheten, säger Mattias Mattsson.

Sist, men inte minst viktigt, har personalutrymmena fått ett lyft jämfört med lokalerna i Alster. I Ilanda finns en ny matsal samt fräscha dusch- och omklädningsrum.

– Vi har infört skofritt i omklädningsrummet och matsalen. Det skapar en lugnare miljö, dessutom är det enklare att hålla rent.

Om någon missade vårt Öppet hus i november, så finns det anledning att hålla ögonen öppna efter den traditionella vårvisningen framåt mars.

– Då ska vi nog slå på lite större, för att fira de nya lokalerna, säger Mattias Mattsson.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462