Volvo får rekordorder på ellastbilar i Australien

07 dec. 2022

Omställningen till hållbara lastbilstransporter sker i många delar av världen, inklusive Australien, där försäljningen av elbilar börjar ta fart. Landet har åtagit sig att leverera nettonollutsläpp till 2050. Med transporter som står för 19 % av Australiens koldioxidutsläpp, och 38 % av det kommer från vägfrakt*, ökar pressen på industrin att göra övergången till el.

Godsjätten går mot nollutsläpp

Den australiensiska fraktjätten Team Global Express har nu lagt en beställning på 36 batterielektriska Volvolastbilar av modellen Volvo FL. Dessa lastbilar är designade för stadsdistribution och har en lastkapacitet på 5,5 ton i denna applikation. De kommer att bli en del av Team Global Express Sydneys hämtnings- och leveransflotta.

"Det är uppenbart att fler och fler transportföretag runt om i världen nu vill starta resan mot elektriska, nollutsläppstransporter. Volvo är först ut med tunga elektriska lastbilar i Australien och vi är glada över att arbeta tillsammans med Team Global Express och andra kunder. Vi har det bredaste utbudet av ellastbilar i branschen, vilket gör det möjligt att elektrifiera stads- och regiontransporter redan idag, säger Martin Merrick, vd för Volvo Group Australia.

De elektriska lastbilarna har noll avgasutsläpp och ger mindre buller än konventionella lastbilar, vilket gynnar både förare och stadsbor.

Enda lastbilsmärket med fullt elektrifierat produktprogram som är redo att leverera

Volvo Lastvagnar är den enda globala lastbilstillverkaren med ett komplett utbud av elektriska lastbilar i serieproduktion redan idag. Företagets mål är att hälften av den globala totala försäljningen av nya lastbilar ska vara elektriska år 2030.

Volvo FL Electric:

  • Kan arbeta med en totalvikt på 16 ton
  • Kommer att utrustas med fyra 66 kWh batteripaket för ökad räckvidd och förbättrad laddningsprestanda
  • Använder ett 600-volts enmotoriskt elektriskt drivsystem och en 2-växlad automatiserad växellåda

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Lastvagnar
Tel: +46 31 3233715
E-post: jan.strandhede@volvo.com


Relaterad information