Volvokoncernen och Pilot Company inleder samarbete om laddnätverk i Nordamerika

16 nov. 2022

Parterna avser att inleda ett strategiskt samarbete och därmed kombinera Volvokoncernens ledande ställning på marknaden för medeltunga och tunga batterielektriska lastbilar och laddningslösningar med Pilot Companys omfattande nätverk som består av fler än 750 Pilot Flying J-lastbilsstopp i hela Nordamerika. Målet med samarbetet är att bygga en laddinfrastruktur med högeffektsladdare.

Pilot Company avser att installera laddinfrastruktur med högeffektsladdare för medeltunga och tunga fordon av alla märken vid utvalda Pilot Flying J-resecenter och lastbilsstopp i hela USA.

Volvokoncernen och dess kommersiella lastbilsmärken i Nordamerika, Volvo Trucks och Mack Trucks, kommer att välja ut vissa Pilot Flying J-lastbilsstopp som ska prioriteras för installation av högeffektsladdare. Vilka dessa är baseras på kundernas och förarnas behov, aktuell och förväntad trafiktäthet och tillgången till offentlig finansiering av infrastrukturkostnaderna.

Partnerskap är det nya ledarskapet

Med det här initiativet kommer kunder inom alla lastbilsmärken att få den lugn och ro de behöver för att kunna ta in elfordon i sina vagnparker. De behöver inte längre oroa sig för att den elektriska räckvidden inte ska vara tillräcklig, och nordamerikanska kunder får helt nya möjligheter att nå sina miljömål när det gäller att fasa ut de fossila bränslena.

Med det planerade samarbetet kommer Volvokoncernen och Pilot Company att gå i spetsen för elektrifieringen och processen med att tillämpa och utveckla hållbara och tillförlitliga transportlösningar i Nordamerika i flera generationer av batterielektriska lastbilar framöver.

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta:
Claes Eliasson, presschef Volvokoncernen, 076 553 72 29

För mer information, gå till volvogroup.se

Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Volvo grundades 1927 och är i dag drivande i utvecklingen av framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Volvokoncernen har sitt huvudkontor i Göteborg, har närmare 95 000 medarbetare och kunder på fler än 190 marknader. 2021 uppgick nettoförsäljningen till cirka 372 miljarder kronor. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462