World RX-familjen sörjer och hyllar Ken Block

03 jan 2023

När han växte upp i Kalifornien, lockades Ken till extremsporter redan i ung ålder, och efter att ha provat på snowboard fortsatte han att vara med och grunda ett framgångsrikt livsstilsvarumärke för skateboardåkare, DC Shoes.

2005 fokuserade han sina talanger mot rally, där han vann flera Rally America-evenemang under de följande åren och gjorde 25 starter på högsta nivån i FIA World Rally Championship. Samtidigt gjorde hans virala videoserie Gymkhana honom till en YouTube-sensation som lockade till hundratals miljoner visningar världen över.

Kens extravaganta stil – både i och utanför cockpiten – gjorde honom också snabbt till en av fansens favoriter i World RX, där han ytterligare visade upp sin mångsidiga kompetens.

Efter att ha tagit sig upp på pallen i sin debut i norska Hell 2014 bakom ratten på en Hoonigan Racing Division Ford Fiesta ST – ett resultat som fördubblades som en EM-seger – avancerade amerikanen till finalen igen i sin andra tävling i franska Lohéac. Ken nådde pallen ännu en gång på Hockenheim två år senare och placerade sig på en nionde plats i världsmästerskapet under sin sista säsong 2017.

Kens bortgång lämnar ett stort hål i motorsportvärlden, men hans arv som visionär och inspiration till miljoner runt om i världen kommer att leva länge. Vi uttrycker våra uppriktiga kondoleanser till hans fru Lucy och tre barn, och delar följande hyllningar från kollegor i sporten.

Andreas Bakkerud:
Vi skrev ett sms till varandra för bara några timmar sedan. Jag kan inte fatta att du har tagits ifrån oss. Det är overkligt! Mitt hjärta är krossat, alla mina tankar går till Lucy, barnen och Hoonigan-familjen...

Petter Solberg:
En toppförare, en fantastisk vän, en familjefar och en inspiration för miljoner över hela världen. Idag är en väldigt sorglig dag, och alla våra tankar går till Kens fantastiska familj.

Ken Block - World RX Hoonigan Media

Mattias Ekström:
Världen har förlorat en av sina stora. Ken Blocks vision och talang skapade en helt ny motorsportskultur som så många av oss beundrar och njuter av. Mina tankar och kondoleanser går till Kens familj och vänner. Vila i frid, Ken.

Kevin Hansen:
Chockerande att höra att Ken har lämnat oss... Jag har haft turen att tävla med Ken under två år i RX. Han var en sann gentleman med ett så hjärtvärmande skratt och en idrottsman när den är som bäst som vi alla kommer att sakna. Vila i frid kompis.

Klara Andersson:
Jag vaknade till den hjärtskärande nyheten om att min barndoms förebild gick bort. Jag har tittat på dina videos sedan jag var en liten tjej som drömde om att göra det du gör, och träffade dig för första gången 2016. Vila i frid Ken. Du kommer för alltid att vara en legend inom sporten. Mina tankar och böner går till din familj.

Ken Block - Hoonigan Racing

Timo Scheider:
Nej nej nej…. Jag kan inte tro att det är sant. För bara två veckor sedan satt vi här tillsammans och pratade om Lia Block och hur duktig hon är och om alla dina framtidsplaner... och nu har du lämnat denna värld!! Jag är mållös! Mina tankar och böner går till din familj och dina nära och kära!! RIP min vän.

Reinis Nitišs:
Det är en sorglig dag när jag har fått höra om Ken Blocks bortgång. Det var mitt privilegium att få tävla med honom i World RX och Gymkhana, att dela pallplatser och ibland bara ha en trevlig pratstund. Mina kondoleanser går till Kens familj. Vila i frid, Ken.

Hansen World RX Team:
Våra uppriktiga kondoleanser till Kens familj, vänner och medlemmarna i Hoonigan-teamet. Ken Block var en stjärna, en legend och banbrytande inom motorsport. Vi hade äran att tävla med honom i rallycross och han lämnar oss med fina minnen av sin vänlighet, sportslighet och passion för hastighet. Vila i frid.

Ken Block - World RX (Hoonigan Media)

Källa: www.fiaworldrallycross.com
Foto: Hoonigan Media


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462