news

CE Dealer Team gör RX2e-debut i Tyskland

18 aug. 2023

FIA släppte förra helgen ett uttalande angående den uppskjutna RX1e-klassen i Tyskland på grund av den pågående utredningen av branden i Special ONE Racings depågarage under Lydden Hill.

"Vår främsta önskan är naturligtvis att återgå till racing i RX1e, men vi förstår vikten av att låta utredningen av incidenten vid Lydden Hill ha sin gång", säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

”Att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen kommer alltid att innebära ett brett spektrum av utmaningar och behovet av att snabbt anpassa sig. Därför är vi glada över att kunna förse våra fans och partners med spännande eldriven rallycross på Estering genom vår debut i RX2e, samtidigt som vi fortsätter att ha en nära dialog med FIA och World RX-arrangören angående utredningen av incidenten.”

Niclas Grönholm har flera topp fem-placeringar på Estering i FIA World RX sedan tidigare och den finska stjärnan kommer nu att göra sin RX2e-debut i helgen.

”Självklart är det tråkigt att vi inte kan tävla med RX1e-bilarna. Men det här är ett bra sätt att fortsätta tävlandet. Jag har inga förväntningar på racet, det är ett jämnt startfält med duktiga förare. Vi kommer definitivt att behöva göra vårt allra bästa och vi får se vad vi kan åstadkomma", säger Niclas Grönholm.

Klara Andersson, det nya svenska stjärnskottet i rallycross, kommer att återvända till RX2e där hon tävlade under 2021.

”Det är frustrerande att inte vara tillbaka i RX1e ännu, men samtidigt är det förståeligt att utredningen behöver mer tid – säkerhet är högsta prioritet. Det är också bra att vi får möjligheten att tävla i RX2e i helgen. Det ska bli kul att komma ut på banan igen och träffa alla fans, våra partners och gäster. Förhoppningsvis kommer vi att bjuda på en bra show och ha kul i helgen", säger Klara Andersson.

”RX2e-bilen är rolig att köra, men den är utmanande eftersom den skiljer sig mycket från bilarna i World RX. Det är ungefär samma vikt, men halva kraften. Det kommer att bli en utmaning, men en bra utmaning.”

CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment kommer att ha många gäster på plats på Estering från Swecon som även kommer att visa upp sina senaste elektriska maskiner och tjänster tillsammans med partners i projektet.

Tävlingarna på Estering sänds LIVE över hela världen på TV – såväl som via streamingplattformen Rally.TV. För de svenska tittarna så sänder man på söndag kl. 16.00 ett timslångt World RX-special på SVT Play.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #ChangeStartsHere

 


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462