news

Hallå där Thord Wreter, ny försäljningschef för begagnade maskiner på Swecon!

31 jan. 2023

Du kommer från jobbet som försäljningschef för Komatsu och Bomag på Söderberg & Haak, men du behövde inte flytta långt, eller hur?
– Haha, nej, jag ser min gamla arbetsplats från mitt nya kontorsfönster. Det ligger bara tvärs över vägen här på Swecon i Staffanstorp.

Vad lockade dig till Swecon?
– Jag blev faktiskt kontaktad av Swecon. De, eller jag ska väl säga vi, är marknadsledande och jag har väl alltid sneglat åt det hållet. Så när Swecon hörde av sig, var jag givetvis intresserad.

Du har en gedigen bakgrund från maskinbranschen, 16 år på Saxtorp Trading med försäljning och uthyrning av begagnade maskiner samt åtta år på Söderberg & Haak. Vad vill du tillföra begagnatteamet på Swecon?

– Från tiden på Saxtorp Trading har jag erfarenhet av både Volvos maskiner och begagnataffärer. Ambitionen för oss är att öka vår andel begagnade maskiner på marknaden. Det handlar givetvis om inbytta maskiner vid nyförsäljning, men de kan även komma från vår uthyrningsverksamhet i Kewab Rental eller maskiner från Volvos återförsäljare på kontinenten.

Är det brist på begagnade Volvo-maskiner i Sverige?
– Ja, det är det och så har det varit länge. Därför måste vi hitta nya sätt att möta den efterfrågan.

Har du något uppsatt mål för begagnatteamet under din ledning?
– Ja, men det är inget jag vill precisera nu. Naturligtvis ska vi öka antalet sålda Volvo begagnatmaskiner, det är en viktig del i Swecons maskinaffär.

Mer om Swecons sortiment av begagnade maskiner på www.swecon.se/begagnat


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462