news

Vi tar pulsen på Volvo CE inför CONEXPO

10 mar 2023

Volvos monter har temat ”Change Starts Here. Be Ready For It”. Vad är det vi ska vara beredda på?

– Det är dels en ”call to action”, att viktiga och nödvändiga förändringar börjar med dig och mig, här och nu. Dels ett budskap att vi på Volvo CE driver en stark hållbarhetsagenda, med flera delmål, där målet är ett helt fossilfritt företag 2040. Sammantaget innebär det att vi driver ett fokuserat förändringsarbete, där partnerskap i hela värdekedjan är nyckeln, och samtidigt möter våra kunders behov.


Vad ser du som det stora dragplåstret i Volvo CE:s monter?


– De elektriska maskinerna, utan tvekan. Vi har flera elektriska kompaktmaskiner på plats som får provköras. Det är stor aha upplevelse att köra en elektrisk maskin för första gången, uppleva hur tyst den är och samtidigt så stark och smidig. Vi visar även den nya elektriska asfaltvälten DD25 Electric för första gången samt nya EC230 Electric.

I skuggan av elektrifieringen och digitala tjänster, vad finns det för andra trender inom entreprenadbranschen?


– Det är mycket elektriskt nu, men Volvo jobbar brett med andra lösningar som vätgas och bränsleceller. Vi arbetar även med effektivisering av hydrauliken och hur man kan utnyttja fordonens rörelseenergi bättre. En växande trend är det ökade behovet av tjänster och totallösningar, att vi exempelvis kan analysera en flotta eller sajt och presentera en optimal lösning för bättre effektivitet och säkerhet.

Volvos enorma monter på 5 000 kvadratmeter är fylld av nyheter. Finns det något litet guldkorn, vid sidan om de stora nyheterna, som du vill lyfta fram?


– Våra framtidsmodeller och prototyper är intressanta, det är lite som att titta in i framtiden. Sedan vet jag att CE Dealer Team, från FIA World RX, är där med en av sina bilar. För de som följer tv-serien Gold Rush finns chansen att träffa deltagarna. Men det finns så mycket mer i montern!

Nu kan ju inte alla åka till Las Vegas, men Volvo CE har en lösning även för dem. Berätta!


– Ja, alla är välkomna att gratis följa våra livesändningar från CONEXPO eller titta på dem i efterhand. Vi sänder produktlanseringar och maskinpresentationer, dessutom kan man interagera med Volvos experter. Man går bara in på virtual-events.volvoce.com och registrerar sig.


Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462