Biljetterna släppta till elektriska STCC-premiären i Göteborg

17 mars 2024

– Vi är stolta över att tillsammans med Göteborg & Co och Got Event kunna välkomna publiken till elektrisk elitracing på absolut högsta nivå mitt i centrala Göteborg, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Vi kommer att bjuda publiken på två dagars fullspäckat schema med dubbla tävlingsheat, ett underhållningsområde med gratis entré, simracing, utställningar och stuntshower. Vi skriver ett historiskt nytt kapitel för nationell motorsport och vi gör det på bästa tänkbara plats!

STCC kommer i samarbete med Göteborg & Co och Ramudden att bygga en 625 meter lång Head 2 Head-bana med tillhörande läktarplatser som ligger på eventområdet mellan Ullevi och Scandinavium.

Här kommer STCC-startfältet att göra upp i det nya explosiva Head 2 Head-formatet bakom ratten på de nya 100 % elektriska STCC-bilarna på över 500 hästkrafter.

Publiken kommer att få uppleva två intensiva dagar under lördagen och söndagen där STCC-förarna kör två kompletta omgångar från kvalificering, åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal till final.

I evenemangsområdet och depån, som är öppen för allmänheten, kommer publik att kunna träffa förare och team, köra STCC ESPORTS och träffa Swecon och många andra av STCC:s partners. 

Inne på arenan kommer publiken bland annat att kunna uppleva FMX Show med MX-motorcyklar, kolla artistuppträdanden och utvalda gäster får åka hot laps runt banan med STCC-förarna.

Ett begränsat antal biljetter är nu släppta, läs mer och boka dina biljetter här


Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.


Om Swecon i STCC
Swecon är officiell partner till STCC (Scandinavian Touring Car Championship). Swecon tillhandahåller eldrivna kompaktmaskiner från Volvo CE för service och underhåll i depåområdet, samt vid behov bärgning och underhåll ute på banan med maskiner som drivs på det förnybara bränslet HVO100 och är utrustade med utvalda redskap från engcon och Holms Attachments.