CUPRA Sweden - PWR kontrakterar rallycross-stjärnan Anton Marklund till STCC 2024

03 maj 2024

– För mig är racing inte bara en sport, det är en livsstil. Det ska bli sjukt kul att göra STCC-debut tillsammans med CUPRA Sweden - PWR i detta historiska skifte till elektriska tävlingsbilar. Jag har mycket att lära mig, men konceptet är helt nytt för alla i depån och det känns oerhört motiverande att tävla för mästarteamet där jag hoppas att vi kan tillsammans ta bra resultat, säger Anton Marklund.

31-åringen säkrade EM-guldet i rallycross 2017 och gjorde racingdebut 2015, sedan dess har han kört flertalet säsonger i Carrera Cup Scandinavia.

– Vi har nu hela teamet komplett där Anton med en imponerande meritlista och passion för motorsport tillför en mängd erfarenhet och skicklighet till teamet, säger Marcus Ekström, teamchef för CUPRA Sweden - PWR.

– Vi är övertygade om att han kommer att bidra starkt till CUPRA Sweden - PWR och vi hoppas att han kommer att trivas med att arbeta tillsammans med oss ​​både utanför och på banan.

Anton Marklund ansluter redan bekräftade teamkollegor Robert Dahlgren, den mest segerrike STCC-föraren någonsin, och Axel Bengtsson, junior-mästare i racing 2022.

STCC-säsongen 2024 startar den 8-9 juni mitt i centrala Göteborg, boka dina biljetter och läs mer här!




Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.


Om Swecon i STCC
Swecon är officiell partner till STCC (Scandinavian Touring Car Championship). Swecon tillhandahåller eldrivna kompaktmaskiner från Volvo CE för service och underhåll i depåområdet, samt vid behov bärgning och underhåll ute på banan med maskiner som drivs på det förnybara bränslet HVO100 och är utrustade med utvalda redskap från engcon och Holms Attachments.