news

Marcus leder Swecons landslag i Volvo CE Masters

29 jan. 2024

Vad är Volvo CE Masters?
– Det är en tävling som arrangeras av Volvo Construction Equipment för att lyfta fram och premiera den duktiga verkstads- och reservdelspersonalen hos Volvos alla återförsäljare. Efter flera uttagningstävlingar utses representanter för fem regioner: Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien och region International. Finalen hålls i Eskilstuna i början av maj nästa år.

Vilka finns med i ditt lag?

– Det är Alexander Jeppsson och Niclas Roth, båda servicetekniker, samt Ida Persson som är reservdelssäljare. Vi jobbar alla på Swecon i Staffanstorp. Och så är Rikard Stenman, produktspecialist på dumper, vår coach. Han har tidigare jobbat på Volvoskolan och har bra koll på Volvo CE Masters. I februari är det regionfinal i tyska Konz.


Hur förbereder ni er för det?
– Vi har planerat in två utbildningsdagar på Volvoskolan i Eskilstuna, både teori och praktiska övningar. Då får vi också tillfälle att prata ihop oss med Rikard. Annars är det att jobba på som vanligt.

Ni kommer att ställas inför en rad utmaningar, bland annat preparerade maskiner som krånglar. Vad är ditt lags styrka?

– Vi är unga, drivna och noggranna. Teoridelen innehåller en del fallgropar, då gäller det att diskutera mycket och vara grundlig. Sedan är vi samspelta, vi jobbar ju på samma ställe.

Stämmer det att Ida är första tjej någonsin som tävlar i Volvo CE Masters?

– Ja, det har jag också hört. Hon är väldigt kunnig, engagerad och tävlingsinriktad. Ida är en viktig kugge i laget.

Till sist, har ni fått några tips från er servicechef John-Anders Olsson som var med och vann lagtävlingen 1998?

– Nja, upplägget har ju förändrats en hel del sedan han vann. Men naturligtvis peppar han oss och vill att det ska gå bra. Konkurrensen är stenhård, men vi ska göra vårt absolut bästa.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462