Stark Future kör uppvisning med elektrisk motocross under STCC-premiären i Göteborg

17 apr. 2024

– STCC:s banbrytande och cirkulära elektriska racingkoncept stämmer väldigt väl överens med vår vision om en hållbar framtid i motorsport. Premiären mitt i Göteborg ser otroligt spännande ut och jag hoppas att detta kommer bli en grundsten för STCC:s framtid, säger Anton Wass, grundare av Stark Future.

Mitt under pausen mellan STCC-tävlingarna kommer publiken att bjudas på en unik och adrenalinfylld show där svenska stjärnorna Jonas Skovby, Lukas Karlsson och Jonathan Kling kommer köra uppvisning med Stark VARG framför fullsatta läktare.

Stark Future kör uppvisning på STCC i Göteborg 2024

– Göteborgs STCC-event är inte bara en tävling, det är en plattform för innovation och framtidens teknik inom motorsporten. Vi är glada över att kunna erbjuda vår publik denna unika upplevelse med elektriska motorcyklar där vi gläntar på dörren till en spännande elektrifierad framtid på såväl två som fyra hjul, säger Robert Reijers, kommersiell chef för STCC.

I evenemangsområdet och depån, som är öppen för allmänheten, kommer publik att kunna träffa förare och team, köra STCC ESPORTS, se de senaste nyheterna inom bil- och mc-branschen, träffa Swecon och många andra av STCC:s partners under Göteborgs-premiären.

Läs mer om Stark VARG och köp dina biljetter till STCC i Göteborg den 8-9 juni!

Vad är STCC?
STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.


Om Swecon i STCC
Swecon är officiell partner till STCC (Scandinavian Touring Car Championship). Swecon tillhandahåller eldrivna kompaktmaskiner från Volvo CE för service och underhåll i depåområdet, samt vid behov bärgning och underhåll ute på banan med maskiner som drivs på det förnybara bränslet HVO100 och är utrustade med utvalda redskap från engcon och Holms Attachments.