pressrelease

Perlini tipptruckar hos Swecon Anläggningsmaskiner

03 sep 2009

Nu är Swecon även återförsäljare för italienska Perlini som tillverkar tipptruckar.
- Med Perlini får vi ett fint komplement till vårt redan breda produktsortiment, säger Ove Meander, försäljningschef på Swecon för region Nord.

I första hand handlar det om Perlinis 40- och 65-tonstruckar, DP405 och DP705, varav den senare finns att se och provköra i Kiruna. Men om behovet skulle finnas, kan Swecon även förmedla Perlinis större tipptruck, 95-tonstrucken DP905.

- Behovet av Perlinis tipptruckar finns bland annat inom gruvnäringen, säger Ove Meander.

Perlinis tipptruckar gör egentligen samma jobb som en dumper, men är bara tvåaxlade med drivning på bakaxeln samt kräver bättre transportvägar. Men handlar det om att flytta stora massor från A till B under en längre tid, och det finns bra vägar, då är Perlini ett mycket bra alternativ. Dessutom är det en kvalitetsmaskin som är väldigt genomtänkt för att få korta stillestånd vid service och reparationer. Volvo i Norge har sålt Perlini i flera år med mycket goda erfarenheter.

LTH Traktor AB i Kiruna fick i början av november förra året den första Perlinitrucken via Swecon.

- Det var ett intressant test som slog väl ut, säger Lelle Häggroth, som driver LTH Traktor tillsammans med bröderna Tommy och Ronny.

- Jag var på studiebesök i Norge med Swecon och bekantade mig med Perlini. Den verkade lovande för transporter där vägarna är någorlunda bra. Eftersom den är robust kräver den mindre underhåll än en lastbil, och den bara driver på en axel så blir däckkostnaderna lägre än för en dumper, resonerar Ronny Häggroth.

- Det var ett test, men tipptrucken uppförde sig bättre än vi trodde. Vi var så nöjda efter ett halvår att vi köpte loss maskinen, säger Lelle Häggroth och tillägger:

- Eftersom maskinerna går i stort sett dygnet runt, alla dagar i veckan, så är närheten till service och reservdelar oerhört viktigt. Vi hade inte vågat testa Perlinitrucken om inte Swecon hade varit återförsäljare. Det är inte omöjligt att det blir fler Perlini för oss.


För mer information, vänligen kontakta:

Ove Meander
Försäljningschef Region Nord
tel: 060 - 52 49 62
e-mail: ove.meander@swecon.com

Fredrik Rigö
Chef Marknadskommunikation
tel: 016 42 95 22
e-mail: fredrik.rigo@swecon.com

Läs mer på www.swecon.se

Swecon Anläggningsmaskiner AB är återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner i Sverige. Sweconkoncernen finns även representerad i de baltiska länderna samt delar av Tyskland.

Med ca 400 anställda och 41 serviceplatser i landet kan Swecon erbjuda ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner, utrustning, reservdelar, service och support. Hos oss kan du också få hjälp med förmånlig finansiering och försäkring vid köp av en anläggningsmaskin hos Swecon- allt under ett tak.

Utöver Volvos produkter är Swecon även generalagent för Soosan hydraulhammare, kombinationssaxar och sorteringsgripar på den svenska marknaden.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462