pressrelease

Stort intresse för Volvos väghyvlar med elservo

25 aug 2009

Moderna väghyvlar utrustas med allt mer avancerade styrsystem. För att ta fram ett styrsystem som passar en Volvo väghyvelförare inledde Swecon ett samarbete med SVAB Hydraulik AB som är stora inom bland annat rotortiltstyrningar. Målet var en hyttmiljö med bra sikt, god ergonomi och ett styrsystem som gör jobbet med stor precision.

Mottagandet av SVAB elservo till Volvos väghyvlar blev mycket bra och de som provat är imponerade. Micke på Micke Hjertstedt Hyveltjänst AB är mycket nöjd med sin väghyvel:

-Hyveln gör precis som jag vill att den ska göra, in i minsta detalj, säger Micke.

Eine Johansson, återförsäljare av och produktspecialist på Volvo väghyvlar i Sverige menar att han ofta möts av förvåning över styrsystemets kapacitet från de kunder som provkört.

Det unika med Volvo väghyvels hyttmiljö och styrsystem är den goda sikten, de två ergonomiska multispakarna (SVAB Grip L8) och de högprecisionsrullar som spakarna är utrustade med.

SVAB elservo tillåter även föraren att ställa in systemet efter sina behov. Om väghyveln exempelvis främst används med frontblad, kan kontrollerna justeras för detta.

Idag levereras majoriteten av Volvo väghyvlar inom Sverige och Norge med SVAB elservo.

För mer information kontakta:

Eine Johansson
Produktspecialist väghyvlar
Tel: 0152 - 450 24 eller 070 - 678 4023.
e-mail: eine.johansson@terrmac.se

Läs mer på: www.swecon.se


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462