pressrelease

Testa Volvo Eco Operator på ny webbplats

03 jul 2009

Swecon lanserade nyligen utbildningen Eco Operator, en utbildning i hur man ändrar sin körning för att minska miljöpåverkan. Nu lanseras även en hel webbplats som handlar om Volvo Eco Operator, för dig som vill fördjupa dig mer i hur programmet är utformat och hur du som förare eller ägare av en anläggningsmaskin kan dra nytta av att utbilda dig i Eco Operating hos Swecon.

På sajten kan besökaren bland annat utmana andra förare i Eco-spelet, där det gäller att manövrera sig igenom 12 olika scenarion på det mest bränsleeffektiva sättet. Dessutom ser vi en video med Leif Johansson där han berättar om AB Volvos miljöarbete och hur Volvo Eco Operator passar in i det. Vi får även besöka Skanska i Sverige och Schleith i Tyskland, som båda har utbildat sina förare genom Eco Operator programmet.

Eco Operator-utbildningen är inte en förarutbildning, utan vänder sig till dem som redan är förare. Syftet är att vidareutbilda förarna och öka deras kunskaper och medvetande om hur man kör ekonomiskt och ekologiskt. Varje liter diesel i minskad bränsleförbrukning innebär att du besparar miljön 2,5 kg koldioxid. Med andra ord har varje sparad liter ganska stor effekt i kampen mot global uppvärmning.

Mer informaton och länk till sajten finner du på www.swecon.se/ecooperator eller besök den direkt här.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462