No Image
pressrelease

Volvo Construction Equipment minskar koldioxidutsläppen tack vare effektiva reservdelsleveranser

18 maj 2009

Som en del av ett bredare program för att minska sitt koldioxidfotavtryck har Volvo Construction Equipment inriktat sig på att minska antalet "akuta" beställningar som skickas via flygfrakt. Volvo Construction Equipment skickar mer än 25 000 ton reservdelar runt hela världen varje år och ett projekt för hantering av den globala reservdelsdistributionen för eftermarknaden har under de senaste fem åren lett till att andelen Volvo-delar som skickas via flyg minskat med 30 %.

Volvo Construction Equipment erbjuder nu en tillgänglighet i lager som är bland de högsta på marknaden, med servicenivåer som ligger högre än 95 % från återförsäljare till kund. "Våra återförsäljare blev glatt överraskade när de såg hur snabbt servicenivåerna ökade samtidigt som antalet brådskande order och transportkostnaderna rasade" säger Jan Paulsson, chef för global MMI och logistiksupport hos Volvo Construction Equipment.

"När återförsäljarnas servicenivåer ökar minskar behovet av "akuta" transporter via flyg, medan mer material kan skickas via transportmetoder som är mindre koldioxidintensiva, till exempel via båt" kommenterar Hakan Amnas, en av grundarna av Syncron, det företag vars programvara Syncron Supply Chain Planning används av Volvo Construction Equipment.

Syncron har också deltagit i Volvo Construction Equipments program AirShare Reduction, ett initiativ som granskar livscykeln för företagets maskiner. Programmet ledde inte bara till stora kapitalminskningar inom leverantörskedjan, det bidrog också till förbättrade servicenivåer för kunderna.

"Vi tror inte det blir ekonomiskt möjligt för någon i vår bransch att undvika frågan om "hållbarhet"" säger Anders Grudén, VD för Syncron. "Alla måste förbereda sig på framtida förändringar inom lagstiftning och efterfrågan. Vårt mål är att stödja hållbarhet i största möjliga utsträckning och att arbeta tillsammans med våra kunder för att höja ribban inom den "gröna" leverantörskedjan."

Mer information finns på www.volvoce.com/press
Eller kontakta:

Bill Law, chef, extern kommunikation
Volvo Construction Equipment
Tel: + 32 478 924326
E-post:
bill.law@volvo.com


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462