No Image
pressrelease

Volvo utnämner Steelwrist som leverantör av tiltrotatorer i Norden

17 apr 2009

Volvo Construction Equipment har utnämnt den svenska tillverkaren Steelwrist AB som sin nordiska leverantör av tiltrotatorer, ett redskap som erbjuder grävmaskiner större flexibilitet och rörlighet.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har valt den svenska tillverkaren Steelwrist AB som sin leverantör av tiltrotatorer i Norge, Sverige, Finland och Danmark. Tiltrotatorn kan bäst beskrivas som en handled mellan grävmaskinens arm och dess skopa eller redskap, vilket ger föraren väsentligt större flexibilitet och produktivitet.

De nordiska marknaderna har varit mest entusiastiska när det gäller att ta till sig konceptet sedan lanseringen på 80-talet - idag är hela 90% av alla grävmaskiner i Norden (mellan 3 och 25 ton) utrustade med tiltrotatorer. Redskapet erbjuder inte bara större bekvämlighet utan kan även öka produktiviteten med så mycket som 30%.

"Steelwrists produkt går hand i hand med vårt fokus på smart design och bränsleeffektiva lösningar", säger Scott Hall, Executive Vice President på Volvo CE. "Det är tydligt att Steelwrists tiltrotatorer passar ihop med våra grävmaskiner, både våra kompakta och våra större grävmaskiner."

"Till sist handlar det om produktivitet och för oss är det en ära att få tillfället att stötta Volvo Construction Equipment i deras strävan att leverera ett större värde till kunden", säger Stefan Stockhaus, VD på Steelwrist AB.

17 april 2009

För mer information, vänligen kontakta:

Bill Law
Chef, extern kommunikation
Volvo Construction Equipment
Tel: int + 32 24825021
E-post: bill.law@volvo.com

Christer Söderberg
Marknadschef
Swecon Anläggningsmaskiner AB
Tel: 016-42 95 34
E-post: christer.soderberg@swecon.com

Fredrik Rigö
Chef, marknadskommunikation
Swecon Anläggningsmaskiner AB
Tel: 016-42 95 22
E-post: fredrik.rigo@swecon.com

Jan Berneryd
Sälj och Marknadschef
Steelwrist AB
Tel: 0709-98 13 24


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462