pressrelease

Fart och nyheter på årets Swecondagarna den 18-19 juni!

21 maj 2010

Det är fart, bränsleeffektivitet och miljöhänsyn som dominerar årets "gröna" Swecondagarna. Den 18-19 juni är det åter dags för folkfest i Eskilstuna. Festen börjar redan på MaskinExpo i slutet av maj med en förhandstitt på mycket av det som finns att provköra på Volvo Customer Center i juni.

Vi har drygt 40 maskiner på plats. Bland dessa finns givetvis nyheterna från Bauma och MaskinExpo med utökad provkörning som extra krydda. Här testar du maskinerna i sitt rätta element på vår demoanläggning.* Bland nyheterna finner vi hjullastaren Volvo L50F, nya C-serien mingrävare, F-serien kompaktlastare och nya OptiShift, en revolutionerande nyhet när det gäller bränsleeffektivitet för våra tyngre hjullastare.  

Som vanligt inleds varje dag med den populära och mycket fartfyllda maskinshowen, i år inte minst för att Robert Dahlgren från Volvo Green Racing i STCC finns på plats under de två dagarna med sin Volvo C30. Utmana honom i vår STCC-simulator och vinn biljetter till något av de resterande racen i årets STCC-serie. Om du känner för det kan du även provköra bilar ur Volvos DRIVe-program. 

En annan utmaning värd att anta utgörs av vår Eco Operator Challenge, där det gäller att köra så bränsleeffektivt som möjligt med en Volvodumper. Vår Volvo Eco Operator-utbildning är en inte bara ett snabbt och enkelt sätt att sänka bränsleförbrukningen och skadliga utsläpp, utan även ett sätt att minska slitaget på dina maskiner.

Ovanpå detta lägger vi som vanligt fika, lunch, simulatorkörning med dumprar, hjullastare och grävmaskiner och inte minst möjligheten att prata med kollegor i branschen samt ställa frågor och ge feedback till Swecon och Volvos produktspecialister. Passa även på att lära er mer om våra servicemarknadserbjudanden och diskutera redskap och tillbehör med ett 20-tal av våra leverantörer. Med lite tur så kan du säkert fynda en del bland redskap och begagnade maskiner.

Missa inte årets Volvofest! Gratis entré vid anmälan på www.swecon.se/swecondagarna Där finner du även mer information om eventet. 

(*provkörningen gäller från 16 år)


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462