pressrelease

Swecon och Volvo sopade hem STCC!

05 okt 2010

Swecon är officiell leverantör av maskiner för banunderhåll för Swedish Touring Car Championship (STCC). Därmed hade man redan innan helgens final sopat banan med mästerskapet. I lördags gjorde Swecons partner Volvo Polestar Green Racing detsamma och tog hem teammästerskapet i STCC 2010.

 Swecons två gröna Volvo L70F ”racinglastare” har sopat motorbanorna under säsongen med sopvalsar från Holms. I lördags var det dags för teamets två etanoldrivna Volvo C30-bilar med Robert Dahlgren och Tommy Rustad bakom rattarna att sopa banan med konkurrenterna. Med tre poäng tillgodo till tvåan tog de hem teammästerskapet i serien för andra året i rad. 

Inte nog med det så har ytterligare ett Lantmännenbolag haft ett finger med i spelet i STCC. Etanolen till Volvobilarna och den miljöanpassade alkylatbensinen till resten av startfältet* i serien levereras av Lantmännen Aspen, som liksom Swecon är ett bolag i Lantmännenkoncernen.

- Under årets mästerskap har vi tillsammans med våra partners kunnat visa upp vårt miljöengagemang när det gäller innovativ utveckling av miljöanpassade tjänster och produkter under varumärket Volvo. Vi ser nu fram mot fler segrar för Volvoteamet under kommande säsonger, säger Swecons marknadskommunikationschef Fredrik Rigö.

Läs mer på www.swecon.se/stcc

*Team Biogas.se:s bilar drivs på biogas


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462