pressrelease

Swecons Volvo L70F Green Racing hjullastare debuterar i STCC

19 apr 2010

Swecon Anläggningsmaskiner är officiell leverantör av maskiner för banunderhåll i Scandinavian Touring Car Championship (STCC). I år samarbetar Swecon även med regerande mästarna Volvo Polestar Racing. För att förstärka samarbetet så har Swecon två stycken Volvo L70F Green Racing i arbete på banorna i årets serie. Båda med samma design som tävlingsbilarna.

På Jyllandsringen i Danmark den 24-25 april sker inte bara debuten för Volvo Polestar Racings nya och förbättrade Volvo C30, utan även för Swecons två nya Volvo L70F Green Racing. Det innebär att teamet kommer att ha hela fyra fordon på banan under STCC.

 Även om Volvo Polestar Racing har seriens snabbaste bil, så behövs en stark partner som kan skapa optimala förhållanden för snabba tider på motorbanorna. Swecon lanserar nu två nya Volvo L70F Green Racing-lastare som kommer att sopa banan med och bereda väg för samtliga tävlande i STCC. Efter debuten i årets serie som körs ihop med Danish Touringcar Championship (DTC) på Jyllandsringen i Danmark, så fortsätter mästerskapet i Sverige på Ring Knutstorp den 7-8 maj. Totalt avgörs 18 stenhårda race i STCC med final på Mantorp Park den 1-2 oktober.

 – Det är givetvis ett gyllene tillfälle att visa upp våra maskiner för en motorintresserad publik. Tillsammans med Volvo Personvagnar kan vi under samma varumärke erbjuda produkter som innehåller miljövänliga lösningar och grön innovation. Volvos etanoldrivna tävlingsbilar använder Volvos DRIVe aerodynamik som finns på gatversionen av Volvo C30. Volvo Construction Equipment har sin motsvarighet i OptiShift, ett system som kan spara upp till 15 % diesel i Volvos tyngre hjullastare. I kombination med utbildningsprogrammet Eco Operator kan besparingarna bli ännu större på Volvos anläggningsmaskiner. Tillsammans gör vi helt enkelt skäl för namnet Volvo Green Racing, säger Fredrik Rigö, ansvarig för Swecons marknadskommunikation.

 För de som inte kan ta sig till motorbanorna under säsongen så finns möjligheten att se teamets Volvo C30 och Volvo L70F Green Racing på MaskinExpo i Barkarby den 27-29 maj samt på Swecondagarna den 18-19 juni i Eskilstuna. Där finns även möjligheten att utmana föraren Robert Dahlgren i Swecons STCC-simulator.

Läs mer om Swecons och Volvos satsning i motorsport på http://www.swecon.se/stcc


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462