No Image
pressrelease

Volvo presenterar fyra nya minigrävare i C-serien

26 mar 2010

Volvo Construction Equipment lanserar sin nya, förbättrade och utökade serie av kompaktgrävare i 1,5 till 2-tonsklassen på Bauma 2010.

Volvo utnyttjar världens största mässa för anläggningsmaskiner, Bauma, för att presentera en ny generation av minigrävare i 1,5 till 2-tonsklassen, som sätter nya standarder för kvalitet, teknisk innovation och värde.

Fyra nya maskiner, EC15C, EC17C, EC18C och EC20C, ersätter de befintliga EC15B i XR-, XT- och XTV-varianter och EC20B i XT- och XTV-varianter. "Det här är helt nya maskiner" säger Jean Wilfrid Goncalves, global produktmarknadsföringsspecialist för kompaktgrävare vid Volvo Construction Equipment. "De ger avsevärda fördelar när det gäller prestanda, förarkontroll och komfort samt underhållsvänlighet."

Maskinprestanda

De nya minigrävarna i C-serien, som presenteras på Volvos europeiska, nordamerikanska och internationella marknader från april, drivs av en 12,3 kW (16,8 hk) dieselmotor. De har hydraulslangar dragna i bommen och bakre skydd. Den nya grävaren på instegsnivån är EC15C. Med en största tjänstevikt på 1 540 kg är detta en maskin som väger lite och är enkel att transportera, även med ett lätt fordon. Den kan nå också de minsta arbetsplatserna, men har ändå ett största grävdjup på mellan 2,1-2,3 m och skopan har en brytkraft på 1 143 daN.

Speciella funktioner

Maskinerna kan skryta med många högprestandafunktioner som ger kunderna bättre förarkomfort, säkerhet, produktivitet – och lönsamhet. Maskinerna är utrustade med en ny hydraulöverföringsfunktion som låter föraren välja om han ska använda handspakar eller fotpedaler, så att händerna kan koncentrera sig på pilotreglagen.

En annan viktig funktion är samtidig reglering av sväng- och förskjutningsrörelser med den elektroproportionella rullen. Denna funktion är viktig för snabbare, mer exakta prestanda, liksom för förarkomforten, vilket även gäller för C-seriens nya, rymligare Volvo Care Cab och eleganta öppna hytter. Förarens dagliga rutinkontroller går snabbt och enkelt på de nya maskinerna, eftersom alla servicepunkter finns lättillgängliga under motorhuven.

Mer information om Bauma 2010 finner du på Swecons webbplats


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462