pressrelease

Volvo tar ett helhetsgrepp om maskinägande på Bauma 2010

26 mars 2010

Med en mängd nya maskin- och tjänsteprodukter att visa lanserar Volvo Construction Equipment sitt ägandekoncept "Totallösningar" i München i april, vilket gör företagets deltagande vid Bauma 2010 till utställningens höjdpunkt.

 Volvo Construction Equipment slår på stort med sitt deltagande på världens största anläggningsutställning, Bauma 2010, och kommer att presentera ett imponerande program av nya produkter och tjänster. Volvo visar upp ett program med mycket framtidstänkande, och presenterar innovativa nya produkter och tjänster inom sina övergripande teman att vara en global ledare inom bränsleeffektivitet och en leverantör av totallösningar till kunderna.

Förutom ett utbud av mer än 60 maskiner i montern, med bland annat höjdpunkter som de avsevärda bränslebesparingar som uppnås med "OptiShift"-tekniken som finns i de nya större hjullastarna L150F, L180F och L220F, finns även fyra nya EC-kompaktgrävare i 1,5- till 2-tonsklassen, två nya kompakta hjullastare (L20F och L25F), förbättrade asfaltläggare och två nya jordkompaktorer med enkel trumma. Under hela utställningen Bauma 2010 framhävs Volvos engagemang i att vara en leverantör av totallösningar, ett omfattande utbud av produkter och tjänster utformade för att bära varje maskin genom ett långt och produktivt liv.

Hall C4: 623-723 och 130-725. Utomhusområdet: 501/503/1

Under utställningen läggs ökad vikt vid det kompletta utbud av produkter och tjänster som Volvo Construction Equipment har att erbjuda, vilket visar att Volvo har den kompletta kundlösningen för varje maskin, alla perfekt anpassade för att komplettera varandra. Höjdpunkten bland supporterbjudandena från företaget är tillkännagivandet att de flesta nya, större (ofta kallade "universal") Volvo-maskiner kommer att standardutrustas med CareTrack-telematiksystemet, och levereras med ett kostnadsfritt tre års CareTrack-kundabonnemang som gör att ägarna kan utnyttja alla fördelar med fjärrövervakning.

Företagets deltagande på Bauma delas upp mellan en 2 454 m²  inomhusutställning och ett demonstrationsområde på 7 410 m² utomhus. I inomhusmontern finns en utställning av nya produkter och mycket av utrymmet kommer att upptas av företagets växande portfölj av tjänsterbjudanden. Volvos team vid evenemanget kommer att vara förberedda på att beskriva alla sätt som en Volvo-återförsäljare kan arbeta tillsammans med kunderna för att förbättra produktiviteten, maximera maskinernas drifttid, minska riskerna och ta bättre kontroll över kostnaderna. Här ingår ett stort utbud av supportavtal, analystjänster, redskap, snabbkopplingar, ett utökat fabriksrenoverat sortiment, godkänd begagnad utrustning, Volvo Rents och tjänster som erbjuds av Volvo Financial Services.

Utomhusdelen av Volvos utställningsyta är mer praktisk till sin natur, och den centrala delen domineras av en demonstrationsscen, som fylls av fartfyllda maskinvisningar med musik, action, anläggningsutrustning och lastvagnar! Ett särskilt område med två kompaktgrävare ger ambitiösa förare chansen att testa sina färdigheter, och att kvalificera sig till finalen för Europas bästa förare, liksom att försöka sig på Eco Operator i Volvos egen utbildningssimulator.

För att understryka storleken, styrkan och bredden hos Volvokoncernen kommer Volvo Construction Equipments systerbolag, Volvo Penta och Volvo Lastvagnar, att delta på ett integrerat utställningsområde. Volvo Penta presenterar sina avancerade lösningar för att uppfylla kraven i den kommande lagstiftningen, EG steg III B och USA:s (EPA) Tier 4, medan Volvo Lastvagnar visar sitt produktsortiments styrka och mångsidighet. Företaget visar upp två av sina FM 8x4 tipplastbilar för anläggningsarbete, och understryker hur väl de passar ihop med Volvos grävmaskiner och hjullastare. I utomhusområdet finns fler lastbilar från Volvo: En FE 4X2 tipplastbil, en FL 4X2 tipplastbil, en 6X6 FM med kroklyft och den gigantiska FH16 för tunga transporter, som kan skryta med otroliga 700 hk och 3 150 Nm vridmoment.

"Bauma 2010 kommer vid en tid av långsam förbättring för den globala anläggningsmaskinsbranschen" säger Olof Persson, Volvo Construction Equipments VD. "Volvos deltagande på mässan visar vårt engagemang i innovationer för maskin- och servicemarknadserbjudanden, vår möjlighet att erbjuda totala kundlösningar genom hela ägandelivscykeln och vår beslutsamhet att förbli ledande inom bränsleeffektiv teknik".

Volvo Construction Equipment kommer till världens största mässa med bättre självförtroende än någonsin. Den positiva inställningen baseras på företagets snabbt växande maskinpopulation på fältet, ett hela tiden bättre anseende om att kunna leverera totallösningar till kunderna och, enligt vårt förmenande, marknadens mest innovativa utbud av produkter och tjänster. På det hela taget är mässan en attraktion som måste besökas i München i vår.

Mer information om Bauma 2010 finner du på Swecons webbplats


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462