pressrelease

Magnus Halvarsson ny försäljningschef hos Swecon Anläggningsmaskiner

06 okt 2011

Magnus Halvarsson började som försäljningschef på Swecon den 1 oktober. Han har tidigare jobbat 21 år på ABB i Västerås. Första åren med teknik och utveckling och de senaste 13 åren som försäljningschef.

Varför byter du jobb efter så många år på ABB?
– Kanske just därför, jag ville ha en ny utmaning. Sedan kanske det spelar in att min pappa jobbade på Volvo Lastvagnar, så jag är uppvuxen med maskinskruvande.

Vad ser du som din stora utmaning på Swecon?
– Alltså, jag kommer till ett redan starkt företag med marknadens mest intressanta portfölj. En annan styrka är Swecons decentraliserade organisation, att vi finns nära kunderna. Och under mina år på ABB så har jag nog snappat upp en del guldkorn som jag kan använda. Jag har ingen programförklaring, men jag tror på långsiktighet, tillgänglighet och goda relationer.

Har du själv någon erfarenhet av Volvos anläggningsmaskiner?
– Både ja och nej… Jag har aldrig haft någon egen maskin, men jag har ett litet jordbruk utanför Fagersta och emellanåt har jag lånat en grävmaskin av grannen för olika jobb. Dessutom körde jag själv grävmaskinen när vi lade om grunden på huset i Skultuna utanför Västerås.
– Men jag är absolut ingen stjärna och har största respekt för de som kan. Proffsen jobbar säkert 100 gånger snabbare och bättre än vad jag gör.

För mer information, kontakta:

Magnus Halvarsson
Försäljningschef Sverige
Tel: 016-42 95 34
E-mail: magnus.halvarsson@swecon.com


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462